Три криті льодові майданчики для занять хокеєм обладнають на Закарпатті

Три криті льодові майданчики для занять хокеєм обладнають на Закарпатті

 

На Закарпатті почали роботу над зведенням трьох критих льодових майданчиків для проведення тренувань і змагань із хокею. Почали цю роботу у відповідь на теракт, яким російські бомбардувальники знищили арену «Альтаїр». За підтримки територіальних громад краю та Федерації хокею України, — написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита — у громадах, де облаштують такі майданчики, створять ДЮСШ із відділеннями для хокею. Про програму розвитку хокею на Закарпатті в ефірі Радіо НВ розповів Георгій Зубко, президент Федерації хокею України.

Президент Федерації хокею на Закарпатті Василь Ябрик розповів Varosh, що один майданчик буде в Ужгороді, два інші будуть розташовані. найімовірніше, у Хусті, Тячеві або Мукачеві. У виборі місця враховують залученість громади і її керівника, наявність бажання розвивати в регіоні хокей, і готова інфраструктура, на якій би розмістилося це обладнання.

— Запити на фінансування отримали сьогодні вже Канада і Чехія, які нададуть обладнання, необхідне для тренування на майданчиках, — сказав він. — Наступного тижня до Ужгорода приїжджають представники компанії, яка займається покрівлею і вирішуватимуть питання з термінами виконання робіт та тієї чи іншої моделі покрівлі. Якщо це буде воздухоопорна конструкція, тобто т.зв. “надувашки”, то встановлення її — питання 2 тижнів. Якщо це буде інший тип конструкції, то термін буде довший.

Зі слів Василя Ябрика, зведення критих льодових майданчиків дозволить молодим хокеїстам тренуватися на льоду належні мінімум 9 місяців, а не 3, як вони займалися досі.

— Сьогодні молоді хокеїсти для занять спортом переїхали в Словаччину, Польщу, Угорщину, — сказав Василь Ябрик. — Наразі в нас набрано близько 100 людей, 6-12 років, є відкрите відділення хокею в Ужгороді, на базі якого є 2 тренери, які займаються з дітьми. Із встановленням покрівлі діти зможуть займатися довше і бути конкурентноздатними зі словацькими, чеськими дітьми і здобудуть той рівень навичок, який дозволить їм виступати на різного роду змаганнях. В них буде повноцінний тренувальний процес, якого наразі немає.

 

Фото: “Закарпатський хокей” у Фейсбуці

 

18 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів