В Ужгороді відзначать 100-річчя Пласту

В Ужгороді відзначать 100-річчя Пласту
З нагоди 100-річчя Пласту в Ужгороді організатори розробили дводенну насичену програму, де можна буде дізнатися цікаву інформацію про розвиток станиці.

 

Розпочнеться програма з урочистого відкриття за участі пластунів Ужгорода та всього Закарпаття  біля Ужгородського греко-католицького Катедрального Собору 4 лютого о 9.00.

Далі, з 10:00 до 14:00 юнацтво і новацтво матиме змогу долучитися до  квестів-змагань по місту. 

3 15:00 до 16.30 в сесійній залі міської ради триватиме конференція, під час якої лунатиме інформація про історію заснування Пласту в Ужгороді, його розвиток в міжвоєнний, перші кроки відновлення пластової діяльності після отримання Незалежності України. Також пластуни розкажуть про теперішній стан та перспективи розвитку пластової організації в місті та області. Закінчиться конференція кураторською екскурсією історичною виставкою, яка діятиме в холі міської ради.

Традиційно для всіх пластових заходів закінчуватиметься перший день ватрою-концертом о 18.00 у приміщенні театру ляльок «Бавка». На ватрі присутні почують пісні, які  співали пластуни станиці Ужгород від заснування аж до сьогодення у виконанні  пластунів та спеціальних запрошених гостей. 

Неділю, 5 лютого, розпочнуть літургією об 11.00 в Катедральному соборі, після якої запрошують долучитися до  вимаршу на Кальварію, де відбудеться панахида за всіма загиблими воїнами та померлими пластунами.

Завершиться програма офіційним закриттям о 18:00 год.

Вартість участі: благодійний внесок.

Закарпаття онлайн

 

01 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів