В Ужгородській міськраді на нараді говорили про призов на військову службу та загальну мобілізацію (ФОТО)

В Ужгородській міськраді на нараді говорили про призов на військову службу та загальну мобілізацію (ФОТО)
Про призов на військову службу та загальну мобілізацію, яка триває у зв’язку із продовженням дії воєнного стану через збройну агресію росії проти України, формування стрілецького батальйону, новації в законодавстві йшлося напередодні на нараді в Ужгородській міській раді.

 

Міський голова Богдан Андріїв подякував керівникам підприємств за те, що продовжують працювати, наповнюють бюджет, підтримують економіку країни і докладають таким чином усіх зусиль для наближення нашої перемоги. Разом із тим, закликав поставитися з усією відповідальністю до питань мобілізації, сприяти Ужгородському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки щодо оповіщення та прибуття їхніх працівників для уточнення даних у разі отримання розпорядження.

Начальник Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Тищук нагадав присутнім керівникам та представникам підприємств та організацій, що воєнний стан в Україні продовжено, триває і загальна мобілізація. 

З початку року уряд затвердив нові правила військового обліку громадян. Про це йдеться у постанові №1487 «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів». Відповідно до документу, чоловіки віком від 18 до 60 років під час мобілізації зобов’язані з’являтися за викликом до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення їх облікових даних та визначення їх призначення на особливий період.

Ігор Тищук закликав керівників підприємств із розумінням ставитися до ситуації і якщо їхні працівники отримають повістки, необхідно забезпечити їхнє прибуття до центру комплектування. Зазначив, що, на жаль, центр комплектування не має усіх даних про військовозобов’язаних, і саме для уточнення їх викликають до центрів. Багато хто із чоловіків із часу останнього візиту до центрів (колишніх військкоматів) не подавав про себе інформацію, хоча зобов’язаний це робити. Серед них багато таких, які мають право на відстрочку – і чоловіки, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, чоловіки, які отримали інвалідність або є опікунами чи доглядальниками своїх рідних. Це все потребує уточнення і саме це є першочерговою причиною, для чого потрібно з’явитися до центрів комплектування. 

Про прийняття та звільнення з роботи працівників це також потрібно повідомляти РТКЦ та СП, відзначив Ігор Михайлович.

Щодо формування стрілецького батальйону, то Ігор Тищук наголосив, що чекають патріотично налаштованих і мотивованих громадян, які не мають обмежень за станом здоров’я і у яких відсутні шкідливі звички. 

Начальниця відділу оборонної та мобілізаційної роботи Ірина Зима довела до присутніх основні положення постанов КМУ від 31 грудня 2022 року №1487 «Про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» та від 27 січня 2023 року №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

10 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів