В Ужгороді з робочим візитом сьогодні перебуває мер Дармштадта Йохен Парч

В Ужгороді з робочим візитом сьогодні перебуває мер Дармштадта Йохен Парч
З очільником німецького міста-побратима зустрівся міський голова Богдан Андріїв, найперше подякував за всю неоціненну допомогу, яку з перших днів війни надає українцям Дармштадт та весь німецький народ.

 

У зустрічі також взяли участь секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, заступники міського голови Вадим Борець, Василь Гомонай, Юрій Рахівський, Василь Пинзеник, Артем Погорєлов, керуючий справами виконкому міської ради Ігор Фартушок, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич і її заступниця Вікторія Білас, радники міського голови, депутати міськради Григорій Шевчук, Володимир Мильо, голова ГО «Партнерське об’єднання «Ужгород – Дармштадт» та БФ «Центр гуманітарної допомоги «Совине гніздо» Вікторія Синьо.

Переважно йшлося про те, як живе Ужгород після початку повномасштабної війни. Міський голова Богдан Андріїв розповів, що у перші тижні після 24 лютого 2022 року Ужгород прийняв десятки тисяч людей із різних куточків України, які шукали прихистку від бойових дій. Їх зустрічали, годували, розміщували в комунальних закладах, надавали продуктові та гігієнічні набори – цю допомогу, зокрема, отримували від німецьких партнерів, за що вкотре висловив вдячність. Зараз у місті зареєстровані близько 28 тисяч вимушених переселенців, у центрі гуманітарної допомоги «Совине гніздо» вони отримують допомогу від благодійників, зокрема й від Дармштадта. Також Богдан Андріїв подякував Йохену Парчу за надану техніку для КШЕПу, водоканалу, медичних закладів.

Секретар міськради Арсен Мелкумян відзначив, що шлях України – до Європи, так вирішив український народ, тому ми щиро вдячні за підтримку, а також обмін досвідом. Розповів і про те, як у місті працюють із вимушеними переселенцями, яку допомогу надають.

Йохен Парч поділився переживаннями з приводу почутої сьогодні вранці в Ужгороді повітряної тривоги, висловив співчуття, що українцям, не лише з територій, де тривають бойові дії, доводиться щодня це переживати. Наголосив, що німецький народ і надалі підтримуватиме Україну у боротьбі з російськими окупантами.

Після зустрічі меру Дармштадта продемонстрували роботу Центру надання адмінпослуг, розповіли, які послуги і за який час можна тут отримати: німецький гість був приємно вражений роботою ЦНАПу та оперативністю надання тут адміністративних послуг.

Також очільниця БФ «Центр гуманітарної допомоги «Совине гніздо» Вікторія Синьо показала Йохену Парчу, як волонтери центру надають необхідні речі для переселенців, одяг та посуд, розповіла про дні видачі продуктових наборів, засобів гігієни, постільної білизни, а також про дні матері та дитини, подякувала німецьким партнерам за підтримку і можливість допомагати переселенцям з найнеобхіднішим.

Ужгородська міська рада

 

27 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів