Як провести оздоблення фасаду будинку з газобетонних блоків

Як провести оздоблення фасаду будинку з газобетонних блоків

 

Будинки з газобетону користуються неабиякою популярністю, особливо в приватному житловому будівництві. Головні переваги матеріалу — це високі теплоізоляційні характеристики та доступна ціна. Але має газоблок й недолік, про який не варто забувати, а саме — високий відсоток водопоглинання, тому поверхня потребує додаткового оздоблення. Як захисний шар можуть використовуватися як стандартне тинькування або сендвіч-панелі, так і натуральний камінь. Останній варіант відрізняється більшою міцністю і довговічністю.

Рекомендації під час оздоблення 

Під час кінцевої роботи при оздобленні будівлі рекомендується використовувати не повновагі плити, а компактну плитку. Вона набагато легша і не буде тиснути на поверхню газоблоку. Під час роботи необхідно дотримуватися виконання деяких правил:

  • якщо використовується порошковий розчин для кріплення, його необхідно готувати безпосередньо перед використанням, інакше він почне засихати та буде непридатний до використання;

  • розчин на поверхню блоку необхідно накладати рівномірно;

  • щоби посилити міцність стіни, достатньо нанесення шару не менше 1 см, інакше він може просто не втримати плитку з каменю.

Робочий процес викладки не завдає особливих труднощів, досить просто бути максимально уважним. В іншому випадку плитку доведеться збивати та починати роботу спочатку. 

Які матеріали обирати при оздобленні газоблоку?

Вибираючи натуральний камінь при оздобленні, варто пам'ятати насамперед про особливість газобетону, який сам по собі досить легкий матеріал. Тому застосування таких важких порід, як граніт і мармур, не вітається тільки в частковому варіанті. 

Черепашник, доломіт, вапняк і піщаник відрізняються не тільки привабливою текстурою. Висока міцність зберігається навіть через десятки років використання. Матеріал вважається максимально екологічним, оскільки запобігає розвитку на стіні мохів, лишайників і грибів. Натуральний камінь не почорніє з часом, досить просто очищати його потоком води. Це весь догляд, який користувач може здійснювати кілька разів на рік. 

Додаткова перевага — висока теплопровідність, тому після закінчення робіт будинок стає максимально теплим і комфортним для постійного проживання. Обрати якісні матеріали для будівництва житла своєї мрії ви можете в будь-який час на сайті Леруа Мерлен.

 

22 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів