Ортопедичні властивості подушок: як вибрати жорсткість та форму

Ортопедичні властивості подушок: як вибрати жорсткість та форму

 

Безсоння, частий головний біль, болісність у шийному відділі – все це вказує на те, що вам потрібна ортопедична подушка. Вона не тільки допоможе позбутися подібних проблем, а й запобігатиме розвитку захворювань шийного відділу хребта.

При виборі моделі важливо приділити увагу основним характеристикам аксесуара. Від цього буде залежати його зручність та властивості.

DsaUk-5FAFgml7W6X98OguChVEtYvTGvQupzgHDT7dQnhvxkdgDDqJk6wirsSeFPX2N0JsiMMs0w2b7wQso1tOGSH41UAIiaj6N8v1ObWCknuhRiHFqWmkB4H7GFw8Kjn8n7rOcNLHNib8Yc9vkhp24

Фото https://podushka.com.ua/. Подушка анатомічна Dormeo Comfort

Жорсткість подушки – яка краще?

Визначаючись зі ступенем пружності подушки з ортопедичною дією, потрібно керуватися насамперед позою, у якій ви зазвичай спите.

На спині

Якщо ви належите до категорії таких людей – обирайте аксесуари середньої жорсткості. Вони досить пружні, щоб зафіксувати голову у правильному положенні та швидко зняти втому. А для повноцінного відпочинку не завадить придбати і якісну постіль.

На боці

Сон у такій позі вимагає гарної підтримки шийного відділу. Тому слід обирати жорсткі та високі подушки – вони здатні забезпечити необхідний рівень комфорту та повне розслаблення м’язів.

На животі

Людині, яка спить у такому положенні, краще обирати м’які подушки. Вони підтримують голову та шию в анатомічно правильному положенні, допомагаючи уникнути порушень кровообігу, набряків та інших проявів неякісного відпочинку.

MqTG9dxg1cJVcFEiXzXzi9YUHv9sOL3JIZPAB_rmYhI29WgrbMKMAQRSCV6RzrEZadiAIisoqrN9_LrV0Jou2oNklXuWn0jKsVUwWIqBLDdMZ8EnhTRA8CWRxAol3V07gxAtSc-cAhzrGcEkwUJUshQ

Фото https://podushka.com.ua/. Ультрам'яка подушка Sonex Softback

Якщо під час сну ви часто змінюєте позу, то ідеально підійде подушка з регульованою жорсткістю. Достатньо прибрати чи додати наповнювач, щоб вона набула потрібної пружності.

Форма подушки для максимального комфорту

Бажаючи задовольнити потреби кожного покупця, виробники виготовляють різноманітні моделі. Наприклад, великий асортимент ортопедичних подушок представлений на podushka.com.ua. Ми пропонуємо ознайомитися з найбільш розповсюдженими формами.

Прямокутні

Універсальні аксесуари класичної форми, які підходять більшості людей, особливо любителям спати на животі. А моделі з виїмкою по центру забезпечать комфорт людям, які відпочивають на спині.

Хвилеподібні

Моделі з двома валиками, які мають різну висоту. Завдяки такій особливості аксесуари розподіляють навантаження між різними групами м’язів та легко адаптуються під положення тіла. Різна висота валиків дозволяє використовувати подібні подушки як у позі на спині, так і боці.

З плечовою виїмкою

Ергономічні аксесуари, розроблені спеціально для тих, хто полюбляє спати на боці. Також їх можуть обрати люди з надмірною вагою. Завдяки спеціальній виїмці у нижній частині виробу плече розташовується нижче рівня аксесуара. Це допомагає подушці м’яко підтримувати голову та шию в правильному положенні, що є запорукою якісного відпочинку.

Взявши до уваги наші поради, ви легко знайдете подушку, яка принесе користь організму та подарує здоровий сон!

 

25 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів