Пропозицію створити в Ужгороді осередок Української академії лідерства обговорили на зустрічі в міській раді

Пропозицію створити в Ужгороді осередок Української академії лідерства обговорили на зустрічі в міській раді

 

Із представниками УАЛ у зустрілися заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук, депутат міської ради Володимир Білонка, заступниця начальника управління молоді та спорту – начальниця відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Закарпатської ОВА Ірина Савченко, - інформує Ужгородська міська рада.

В.о. керівника ГО «Українська академія лідерства» Євгенія Матейчук і керівник регіонального розвитку УАЛ Любомир Шимків розповіли про організацію, яка діє з 2015 року, навчальну програму для кращих ініціативних випускників шкіл віком від 16 до 20 років, що передбачена на 10 місяців і базується на основі британського та ізраїльського досвіду, зазначили, що зараз сучасній молоді надзвичайно важливо розвивати лідерські навички, фізичну підготовку, вмотивованість, відповідно до реалій мати знання і соціальний капітал для подальшої відбудови країни. Розповіли також про досвід в інших містах, зокрема в Миколаєві, Маріуполі, Києві, Львові.

Василь Гомонай зазначив, що останніми роками на сфери освіти і культури в Ужгороді виділяється більше фінансування із міського бюджету і є розуміння важливості працювати з молоддю, додав, що місто і громада підтримують ідею створення центру Української академії лідерства, який може стати потужним осередком формування генерації молодих лідерів. Однак організацію цього процесу потрібно узгодити, зокрема вирішити питання з фінансуванням, що ускладнює те, що бюджетний рік уже триває.

Гості також окреслили дорожню карту проєкту, головним результатом якого вони бачать відкриття в Ужгороді кампуса на 50-60 молодих людей з усієї України та початок навчання вже в вересні. На організацію всього процесу, повідомили, потрібно 8 млн грн, як варіант – фінансування програми навпіл з обласного та міського бюджетів. Із намірів також – підписання меморандуму про співпрацю між Українською академією лідерства, Закарпатською ОВА та Закарпатською обласною радою, Ужгородською міською радою, прийняття обласної і міської Програми підтримки Української академії лідерства на 2023-2028 роки тощо.

 

06 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів