Студенти УжНУ завершили тритижневе стажування в Ужгородській міській раді

Студенти УжНУ завершили тритижневе стажування в Ужгородській міській раді
Підсумки стажування студентів УжНУ підбили сьогодні на зустрічі в Ужгородській міській раді. Протягом трьох тижнів у вільний від навчання час студенти юридичного факультету, факультетів історії та міжнародних відносин, суспільних наук, інформаційних технологій, туризму та міжнародних комунікацій отримували практичний досвід у структурних підрозділах міської ради.

 

Цьогорічне стажування – експериментальне: уперше до нього залучили студентів І курсу, хоч, як правило, стажуються старшокурсники. Однак усі дуже добре себе зарекомендували, про що свідчать позитивні відгуки керівників стажування-посадовців міськради.

Із молодими людьми зустрівся міський голова Богдан Андріїв. Розповів про роботу органу місцевого самоврядування, депутатського корпусу. Побажав успішного навчання, здобути вагомі знання, а після завершення вишу, додав Богдан Євстафійович, молодих людей вітатимуть, якщо вони прийдуть на роботу до Ужгородської міської ради. Додав, що 80% працівників – випускники саме Ужгородського нацуніверситету. Закликав молодь бути активними та небайдужими до того, що відбувається у місті, інформувати міську раду про те, що потрібно виправити, які проблеми вирішити – на конструктивну критику посадовці реагують і беруть до уваги всі пропозиції від містян.

Проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел подякувала керівництву Ужгородської міської ради за співпрацю, відзначила, що стажування було дуже цікавим та корисним для всіх. Розповіла, що спілкувалася із деякими студентами, у яких викладає, дивилася відеорепортаж про стажування і їй сподобалася теза хлопців, які сказали, що вони ніколи не думали, що у працівників виконавчого комітету міськради так багато роботи – дуже складної та корисної, і разом із тим відповідальної. Додала, що впевнена, що студенти отримали хороші практичні знання, перевірили те, що вони вивчали в університеті та здобули мотивацію краще вчитися.

Олена Макара, начальниця служби персоналу та спецроботи міськради, підкреслила, що всі, хто мав бажання, отримали можливість пройти стажування, повчитися. Відмітила, що вже отримала хороші відгуки про студентів, які стажувалися у відділі по роботі із депутатами, відділі документального та організаційного забезпечення. Побажала кожному досягнути тієї мети, до якої він прагне.

Під час зустрічі студенти поділилися враженнями від стажування, а наприкінці мали можливість наочно побачити, як працює система «Віче» – детально про порядок проведення сесій та процедуру голосування депутатами за рішення молодим людям розповіла начальниця відділу по роботі із депутатами Олеся Шевчук.

Ужгородська міська рада

 

12 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів