Географічне зазначення продукції відкриє для закарпатських виробників широкі можливості

Географічне зазначення продукції відкриє для закарпатських виробників широкі можливості

 

Географічне зазначення відкриває для локальних виробників широкі можливості: вихід на нові ринки, зростання доданої вартості, збереження традицій, промоцію бренду тощо. Такий знак наноситься на продукт, засвідчуючи його високу якість та закріплення за певною територією, повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, - пише Prozak.

Про досвід міжнародних партнерів, розвиток сільських територій Закарпаття, підтримку малих виробників харчових продуктів, зміцнення асоціацій і важливість реєстрації географічного зазначення спілкувалися сьогодні з представниками проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства».

Приємно, що наш регіон вже має конкретні результати і напрацювання в цьому напрямку: в грудні 2019 року завдяки одній з ініціатив Євросоюзу ми першими в Україні зареєстрували географічне зазначення гуцульської бриндзі. А зараз такий процес триває і щодо наших вин та меду.

Це важлива ініціатива для Закарпаття, тож продовжуємо співпрацювати з партнерами, підтримувати місцевих виробників, розвивати сільське господарство, покращувати інвестиційний та економічний потенціал регіону.

 

13 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів