Географічне зазначення продукції відкриє для закарпатських виробників широкі можливості

Географічне зазначення відкриває для локальних виробників широкі можливості: вихід на нові ринки, зростання доданої вартості, збереження традицій, промоцію бренду тощо. Такий знак наноситься на продукт, засвідчуючи його високу якість та закріплення за певною територією, повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, - пише Prozak.
Про досвід міжнародних партнерів, розвиток сільських територій Закарпаття, підтримку малих виробників харчових продуктів, зміцнення асоціацій і важливість реєстрації географічного зазначення спілкувалися сьогодні з представниками проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства».
Приємно, що наш регіон вже має конкретні результати і напрацювання в цьому напрямку: в грудні 2019 року завдяки одній з ініціатив Євросоюзу ми першими в Україні зареєстрували географічне зазначення гуцульської бриндзі. А зараз такий процес триває і щодо наших вин та меду.
Це важлива ініціатива для Закарпаття, тож продовжуємо співпрацювати з партнерами, підтримувати місцевих виробників, розвивати сільське господарство, покращувати інвестиційний та економічний потенціал регіону.
До теми
- «У перші дні війни ворог мав величезну перевагу, в багато десятків разів…» Історія бійця 128 бригади Кирила
- “Я без своїх дівчат життя не уявляю”: як сім’ї на Закарпатті стають усиновлювачами під час війни
- Грант у 500 000 грн для дружини ветерана: історія успіху підприємиці з Ужгорода
- «Мені 53 роки, я колишній начальник карного розшуку, капітан міліції. У обох моїх очах штучні кришталики, але я пішов у бойову бригаду…» Історія бійця 128-ї бригади
- Рентген для меча: що показали дослідження старовинного експонату в ужгородському замку?
- 10 книжкових подарунків із Закарпаття: чому на них варто зупинити свій вибір
- "Я відкопав цього військовослужбовця і ми продовжили далі бій": історія прикордонника Андрія Яворини
- «Я повернувся в Україну не для того, щоб сидіти в тилу, тому не роздумував». Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- "Я щодня чекаю сина додому": спогади матері мукачівського Захисника
- Як варять бограч у закарпатській 128-ій бригаді
- “Спостерігаємо значне збільшення заяв від вступників” – ректор УжНУ Володимир Смоланка про проміжні результати вступної кампанії 2025
- “Пам’ятайте, що за кожним ветераном чи ветеранкою стоїть унікальний і складний досвід ”, - психологиня Людмила Балецька
- «По нас і «Гради» працювали, і ствольна артилерія, і танки, і вертушки…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Віктор Суліма (Грузин): «Мрію відкрити невеличкий туристичний комплекс десь у мальовничому селі»
- «Відвертість» Михайла Дороговича: відомий фотограф презентував перше видання своїх робіт
- "Найлегше – це керувати дроном, а найважче – розібратися в цих всіх лініях, радіохвилях": історія 19-річної пілотки БПЛА
- Десантник «Шакал» із Вовкового
- Сонячний годинник Ужгорода і його особливий час
- «Більше пів року я прожив у російській окупації, у мене майже вся сім’я в ЗСУ, тому навіть не думаю, щоб «косити» чи піти в СЗЧ…» Історія бійця 128 бригади Вадима
- «Я бачила, як потрібна була кров»: історія донорства Діани Товстун після пекла Маріуполя
До цієї новини немає коментарів