У ЗСУ бачать ознаки виснаження сил РФ на Бахмутському напрямку — Череватий

У ЗСУ бачать ознаки виснаження сил РФ на Бахмутському напрямку — Череватий

 

У ЗСУ бачать ознаки виснаження російських військових на Бахмутському напрямку. Про це під час телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, - пише Суспільне.

"Першим маркером цього виснаження є майже щоденні істеричні заяви Пригожина. Бахмут залишається епіцентром бойових дій. За цю добу відбулось 40 боєзіткнень там. В результаті яких 199 окупантів було знищено 244 зазнали поранень, 15 потрапили в полон. Також було знищено: три танки, БМП, три гармати МСТА Б та п'ять польових складів з боєприпасами", — зазначив речник.

За словами Череватого, в результаті контрнаступальних дій під час оборонної операції українських підрозділів військових РФ відкинули на відстань від 250 м до 1,5 кілометри.

"Можна сказати, що наша оборонна операція продовжує бути успішною і досягає однієї головних своїх цілей – це сточування бойових можливостей РФ. Окрім бойових втрат, у російських військових падає морально-психологічний стан, з'являються елементи паніки", — розказав Череватий.

Сергій Череватий зазначив, що чергові дати захоплення Бахмута та всієї Донеччини прострочені.

"Щоденні заяви Пригожина та його істерика про куплених військкорів в Telegram-каналах про нібито розпочатий великий наступ ЗСУ – це все елементи одної його інформаційної кампанії, яка покликана відбілити його і виправдати його терористичну організацію", — каже Череватий.

Речник нагадав, що РФ має великі втрати на полі бою, а поповнення самого ПВК "Вагнер" немає. Сили РФ змушені задіяти регулярні війська, мотострілецькі, повітряно-десантні війська, які укомплектовані теж значною мірою з мобілізованих.

"Коли Пригожин вирішив тягатися із гросмейстером військової справи, одним з найкращих генералів України, який звільняв Київщину, Харківщину, генерал-полковником Сирським, який навіть з меншими ресурсами зміг виснажити та розбити по суті це угрупування, для професіоналів це було зрозуміло заздалегідь", — підсумував Череватий.

 

13 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів