Залізничне сполучення "Загонь-Будапешт" після аварії відновлять лише наступного тижня

Залізничне сполучення "Загонь-Будапешт" після аварії відновлять лише наступного тижня

 

Очікується, що лише наступного тижня рух поїздів на залізниці в Угорщині, де на вихідних відбулася масштабна аварія, відновлять, - пише Mukachevo.net.

Вранці 7 травня дев'ять вагонів вантажного поїзда із залізною рудою, зійшли з рейок на ділянці, що з'єднує Ніредьгазу та Дебрецен. Вантажний потяг, який перевозив залізну руду з України, прямував з прикордонної станції Загонь до Австрії.

"Рух потягів буде відновлено на одній колії, після чого можна буде розпочати відновлення іншої колії, яка зазнала більш серйозніших пошкоджень під час аварії вантажного поїзда", - про це заявив Аттіла Ходнодь, керівник регіональної дирекції угорських залізниць MAV.

Вартість відновлення всієї залізничної колії перевищує один мільярд форинтів. Аттіла Ходьнодь зазначив, що всі вагони, які зійшли з рейок, були підняті назад на колію та доставлені на сусідню залізничну станцію Хайдухадгаз. Він додав, що протягом 140 метрів повністю замінять залізничні колії, після чого розпочнуть реконструкцію електричної мережі.

Згідно з планами, рух поїздів на електричній тязі по правій колії може розпочатися наступного тижня. Далі буде відновлення фундаменту та земляних робіт лівої колії, яка стала повністю непридатною на місці аварії. Потрібно буде повністю замінити 3600 метрів колії.

Через аварію шлях із Загоні до Будапешта може збільшитися для пасажирів на кілька годин. Пасажирам, які подорожують поїздами InterCity радять пересісти на спеціальний автобус, що курсує між Дебреценом і Ніредьгазою.

 

 

14 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів