В Ужгороді презентували фотовиставку до 100-річного ювілею словацького фотоклубу "RK 1924" (ФОТО)

В Ужгороді презентували фотовиставку до 100-річного ювілею словацького фотоклубу "RK 1924" (ФОТО)
Творча спілка «Спілка фотохудожників Закарпаття», у рамках проєкту Карпатського виставкового центру Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) «Світ підтримує українських митців», 3-го червня відкрила в Ужгороді фотовиставку словацького фотоклубу з міста Ружомберок «На порозі століття».

 

Експозиція представлена 39 світлинами 27-х авторів і  репрезентує творчість останніх двох років одного з найстаріших фотоклубів Європи – «Fotoklub RK 1924», який наступного року святкуватиме 100 років своєї діяльності.

Голова фотоклубу Штефан Іжо каже: «Сьогоднішня виставка  – це одна з понад десяти колекцій, які плануємо представити до  важливої дати у фотографічному житті Карпатського регіону. Але, понад усе, ми радіємо з того, що таким чином, можемо підтримати українців у боротьбі за свою незалежність. І, оптимістичні обличчя дітей та молоді, які сьогодні споглядали світлини представленої експозиції, спонукають нас до творчості».  

Експозиція триватиме до 12 червня 2023 року, повідомив Закарпаття онлайн куратор виставки, експерт Українського культурного фонду Володимир Ньорба. 

 

05 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів