У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина

У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
17 березня минає 150 років з дня народження Президента Карпатської України Августина Волошина, постаті виняткової в історії Закарпаття ХХ століття. З цієї нагоди у суботу, 16 березня, о 18.00 в Закарпатському обласному театрі драми та комедії в Хусті відбудеться прем’єра вистави «Остання ніч у Хусті» за п’єсою Олександра Гавроша «Блаженний Августин».

 

Історичну драму  про Августина Волошина закарпатський драматург написав на замовлення хустського театру,  який заздалегідь готувався до ювілею видатного земляка.   Це не перша співпраця Олександра Гавроша з хустянами: раніше тут ставили його драми «Останнє танго в Хусті» та «Легенда про Пинтю».

Як зазначає театральний оглядач Сергій Федака, «драматург вибудував складну систему дзеркал, в яких головний персонаж відображується щораз у новому ракурсі, постає у все більш несподіваних і ризикованих для нього ситуаціях… Це далеко не перший художній твір, де виведено образ А. Волошина, проте тут він вийшов особливо яскравим і об’ємним, без зайвої бронзи і пафосу, показаний живою людиною з усіма її болями, тривогами і надіями».

Режисер-постановник історичної хроніки (так визначено жанр вистави) – Володимир Завальнюк, який гратиме і головну роль. Передпрем’єрний показ відбудеться 15 березня, коли відзначатиметься 85-річниця проголошення Карпатської України.

 

14 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів