"Намутив" на будівництві 2,2 млн грн. Заступнику Рахівського міського голови оголошено підозру

"Намутив" на будівництві 2,2 млн грн. Заступнику Рахівського міського голови оголошено підозру
Разом з тим підозру оголошено і керівнику генпідрядної організації, яка брала участь у будівництві реабілітаційного центру.

 

Правоохоронці встановили, що у 2021 році міська рада проводила процедуру публічної закупівлі робіт з будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру, повідомдляється на сайті МВС.

"Попри те, що пропозиція переможця не відповідала вимогам тендерної документації, з комерційною структурою уклали відповідний договір. Достеменно знаючи, що угода повинна бути розірвана, та всупереч припису контролюючих органів посадовець міської ради укладає додаткові договори до угоди", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, надалі до актів виконаних робіт були внесені недостовірні дані щодо вартості, обсягів та строків їх виконання – і на рахунки генпідрядника наприкінці 2021 року безпідставно перераховані кошти. Сума завданих збитків становить понад 2,2 млн грн.

Наразі одному із заступників міського голови та директорові генпідрядної організації повідомили підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, проводяться заходи щодо відшкодування завданих збитків.

 

20 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів