Закарпатець переміг у фінальній гонці Гран-прі з гірського бігу у Польщі (ФОТО)

Закарпатець переміг у фінальній гонці Гран-прі з гірського бігу у Польщі (ФОТО)
У суботу на схилах ландшафтного парку Трегард, що знаходиться на польському узбережжі Балтики, мукачівець Владислав Цепурдей переміг у фінальній гонці Гран-прі з гірського бігу.

 

Всю дистанцію довжиною п’ять з половиною кілометрів з набором висоти понад 200 метрів, закарпатець біг лідером і фінішував першим у відкритому класі, на 45 секунд випередивши найближчого з 97 переслідувачів. Це перша перемога вихованця мукачівського клубу спортивного орієнтування на подібних змаганнях у категорії дорослих спортсменів. Четверте місце у своїй віковій категорії зайняла 18-річна Катерина Цепурдей. 

"Я задоволений своїм результатом, - сказав після нагородження 16-річний орієнтувальник. - Адже саме з такою швидкістю на схожій по профілю трасі бігли переможці цьогорічного Кубка світу для 18-річних атлетів (International U18 Mountain Running Cup), що проходив у травні у Франції. Мрію виступити на подібних змаганнях, проте досі жодного разу українська юніорська збірна на такі старти ще не виїжджала". 

А в австрійському Інсбруку у червні проходив світовий чемпіонат з гірського та трейлового бігу серед дорослих (World Mountain and Trail Running Championships), на якому успішно виступили й спортсмени-орієнтувальники: француз Фредерік Траншан став чемпіоном зі скайранінгу у командному заліку на дистанції довжиною 46 км з набором висоти 3132 метрів, швейцарка Юдіт Вайдер на цій трасі виборола срібло в особистому заліку, а шведка Туве Александерсон стала віце-чемпіонкою на 15-кілометровій класичній дистанції з набором висоти 750 м. Більшість нагород чемпіонату вибороли французи, кенійці та британці. З 14 спортсменів, що представляли Україну, кращою серед жінок була Олена Коваль (51 місце на класичній дистанції), а серед чоловіків – Олексій Мельник (105 місце на 86-кілометровому трейлі). 

Ніна Расчупкіна, тренерка КСО «Товариш»

 

26 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів