В Ужгороді обговорили Концепцію меморіалу загиблим Героям на Пагорбі Слави

В Ужгороді обговорили Концепцію меморіалу загиблим Героям на Пагорбі Слави

 

Концепцію меморіалу загиблим Героям на Пагорбі Слави в Ужгороді прийняли за основу під час чергової зустрічі в міській раді із рідними полеглих Героїв. Із рідними воїнів зустрілися міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Ігор Чорній, заступники міського голови Вадим Борець та Артем Погорєлов, керівник Ужгородського комбінату комунальних підприємств Анатолій Сухолов, розробник проєкту ескізного меморіалу Євген Приходько, - пишуть Новини Закарпаття.

Присутнім продемонстрували варіант меморіалу із доповненими побажаннями рідних, які були озвучені на минулих зустрічах. План частини території меморіалу поданий з урахуванням можливого збільшення кількості могил для того, щоб витримати загальну концепцію. Після обговорення та дискусії дійшли згоди та прийняли за основу концепцію меморіалу, домовилися стосовно матеріалу, з якого зроблять пам’ятники – це сірий граніт, ухвалили макет надгробку, узгодили зовнішній вигляд стели, плити, надписів, виконання портрета (або інсталяція, або 3Д-малюнок), розміщення квітника. Також вирішили, що довкола меморіалу створять вічнозелену кулісу – висадять туї або інший різновид хвойних і таким чином відгородять простір від загального цвинтаря.

Кінцевий варіант із тлумаченням деталей концепції меморіалу розробник ще раз надішле всім родичам у загальну групу, яку створили, вони мають визначитися голосуванням, чи підтримують його. Для закупівлі матеріалів та для визначення виконавця робіт оголосять тендер, аби до початку зими меморіал був завершений.

 

08 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів