Які палети та піддони обрати для складу?

Які палети та піддони обрати для складу?

 

Якщо ви вперше комплектуєте складське приміщення чи хочете оновити наявне приладдя, зверніть увагу на пластикові палети, підонни. Коштують вони дорожче дерев’яних, проте мають ряд переваг над ними. Пластикові піддони міцніші дерев’яних, за рахунок монолітності своє конструкції. Відповідно мають довший термін експлуатації.

Вдале співвідношення ціни та якості, не єдиний плюс пластикових піддонів і палет:

  1. Різноманіття їх розмірів та характеристик задовільнить широкий спектр складських робіт.
  2. Продумані габарити дозволять завжди знайти місце для їх зберігання.
  3. Екологічність матеріалу, відсутність сприятливого середовища для розвитку бактерій, дає можливість їх використання у харчовій промисловості навіть за низьких температур.
  4. Пластикові піддони і палети відповідають стандартам країн ЄС, вантаж на них можна доставляти за межі митної території України.

На що звернути увагу при виборі палет і піддонів?

Перше від чого потрібно відштовхнутися при виборі палет – це їх призначення. Якщо ви плануєте зберігати продукцію на підлозі, а не на стелажах, маєте намір відвантажувати замовнику товар із палет, то вам підійдуть полегшенні піддони для штабелювання. Їхня конструкція спеціально обладнана ніжками та відповідними отворами на поверхні, для компактного зберіганні і транспортування. Для тривалого зберігання вантажу на висотних стелажах підійдуть стелажні піддони. Вони оснащенні спеціальними полозами для безпечного переміщення на навантажувальній техніці.

Після цього визначтеся із розмірами ваших майбутніх піддонів. Стандартним вважається піддон розміром 1200х800 мм. Він є універсальним і через це найбільш популярним. Його використовують на всіх складах незалежною від специфіки роботи.

Існують піддони і нестандартних розмірів: напівпіддони, четвертьпалети. Їх назви прямо вказують на пропорційність розмірів щодо стандартної палети. Сфера застосування в них – це конвеєрні лінії, рекламні виставки в торговельних залах. Розрізняють також піддони інших нестандартних розмірів, від найменших до великогабаритних. Їх використовують на складах із вантажем нестандартного розміру: у поліграфічній та сільськогосподарській діяльності, на військових складах тощо.

Для одного піддону розрізняють три ступеня навантаження:

  • статичне;
  • динамічне;
  • стелажне.

За їх сукупністю виділяють навантажувальні можливості піддону. Також піддони можна поділити на види за їх поверхнею: гладкою чи решітчастою. А при необхідності докомплектувати спеціальними бортами та кришками.

 

09 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів