У селі біля Ужгорода виявили австралійського павука

У селі біля Ужгорода виявили австралійського павука
У селі Сторожниця Ужгородського району виявили австралійського павука.

 

Про це пише видання Суспільне Закарпаття з посиланням на медичного директора Першого добровольчого медичного шпиталю імені Пирогова Віктор Петров у Facebook.

За його словами, австралійський павук дуже небезпечний та є найотруйнішим у світі. Він є середнього та великого розміру й має темний колір забарвлення: від чорного до коричневого.

Що відомо про павуків

Сіднейського воронкового павука (Atrax robustus) вважають одним із найнебезпечніших павуків, який легко прокушує шкіру, а його отрута може вбити людину менш ніж за пів години.

Павук має міцні ікла, здатні прокусити ніготь та може проникати навіть через м’яке взуття. Мешкає він у прохолодних й відносно захищених місцях. Часто зустрічається під камінням.

Отрута воронкових павуків містить хімічну речовину дельта-гексатоксин, яка при укусі вражає нервову систему людини, спричиняючи неконтрольоване збудження нервів. Це проявляється, зокрема, у сильному потовиділенні, нудоті та спазмах м’язів, що інколи може призвести до смерті.

Лікування

Укус австралійського павука може спричинити дуже серйозні симптоми, які можуть погіршуватися та швидко прогресувати, і основним лікуванням є протиотрута, відома як FWSAV, яку слід вводити при перших ознаках системного отруєння.

Лікування, при підозрі на отруєння, починається з очищення ділянки милом під проточною водою, та негайного накладеної тугої пов’язки. Ця техніка обмежує поширення отрути по всьому тілу та зводить до мінімуму площу, уражену укусом.

Необхідно якнайшвидше звернутися за невідкладною медичною допомогою.

Важливо зберігати іммобілізуючу пов’язку, доки пацієнта не огляне навчений медичний персонал у відділенні невідкладної допомоги. Іммобілізуючу пов’язку, не слід знімати передчасно, оскільки це може призвести до системної мобілізації отрути.

 

15 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів