В Ужгородській міськраді обговорили кроки з облаштування військового меморіалу загиблим у Першій світовій війні

В Ужгородській міськраді обговорили кроки з облаштування військового меморіалу загиблим у Першій світовій війні
В Ужгородській міській раді сьогодні обговорили наступні кроки з облаштування військового меморіалу загиблим у Першій світовій війні на місці закритого військового цвинтаря у мікрорайоні Шахта.

 

Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрілися із представником департаменту у справах ветеранів та військових поховань Міністерства оборони Чеської Республіки Павелом Філіпеком. У зустрічі також взяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас, головний архітектор міста Олег Боршовський.

За наявною інформацією, кладовище на Шахті було частиною військового гарнізонного цвинтаря Ужгорода. Відповідно до матеріалів Центрального військового державного архіву у Празі, у 1003 могилах знайшли свій вічний спокій солдати різних національностей із багатьох сучасних європейських держав – чехи, словаки, угорці, румуни, серби, хорвати, поляки, австрійці, українці, італійці, німці. Тож ішлося, що встановлять пілони з іменами загиблих від тих країн, чиї представники тут спочивають, також поставлять лавиці, зроблять доріжки, освітлення.

Після зустрічі у міськраді поїхали у мікрорайон Шахта, де на місці обговорили розташування  елементів майбутнього меморіалу.

Нагадаємо, проєкт реалізовують за кошти Чеської Республіки через фонд «VIZA» у співфінансуванні з Ужгородською міськрадою та іншими сторонами.

Ужгородська міська рада

 

17 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів