Група Tolk: свідоме споживання та вчасні оплати, як фундамент роботи енергетичної системи

Група Tolk: свідоме споживання та вчасні оплати, як фундамент роботи енергетичної системи
Протягом року тема світла була однією з найбільш напружених. Відключення, нестабільні графіки, зміни у тарифних планах – усі відчули вплив війни на енергетичну сферу та, як наслідок, на своє звичне побутове життя.

 

Компанія ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Група Tolk), постачальник електроенергії на Закарпатті, пролила світло на ситуацію і на те, як все працює зсередини.

Перше, що потрібно знати: об'єднана енергетична система України – це, по суті, сукупність усіх існуючих у країні електрогенерацій (атомних, гідро-, теплоелектростанцій), електромереж, інших об'єктів електроенергетики, що об'єднані спільним режимом виробництва, передавання та розподілу електроенергії за їх централізованого керування. Тобто, енергоб'єкти, які розташовані на Закарпатті, входять до об’єднаної енергосистеми і в разі пошкодження підприємств генерації чи транспортних вузлів у будь-якій точці України –  проблемні моменти виникають у всій системі. Так відбулося і взимку, коли росія атакувала українську енергетичну інфраструктуру – відключення відбувалися по всій країні.   

Tolk хоче акцентувати на тому, що зараз доступ до світла наявний у всіх незалежно від стану рахунків чи наявності заборгованості у споживачів. Але тут, на суспільному рівні регіону, потрібно усвідомити, що електроенергія – це такий самий товар, як свіжий хліб на полиці чи новенькі джинси. Все працює так само, як у супермаркеті: взяв товар – розрахуйся, використовуєш електроенергію – оплати  спожите.

Щоб детальніше розкрити цю тему, Tolk запускає літню комунікаційну кампанію з гаслом “Доступ до світла відкритий завжди. Відкривай у собі платника”. Її мета – пояснити  важливість вчасних оплат та відсутності заборгованостей по рахунках за електроенергію. Адже система працює тоді, коли є ресурс. 

Додатковим мотивом кампанії є донесення ідеї свідомого споживання електроенергії. 

Принципи цієї ідеї варто усвідомлювати і впроваджувати у своє щоденне життя. Мета проста: не перевантажувати енергетичну систему України, яка перебуває у складному становищі навіть зараз, коли у домівках та на вулицях міст і сіл горить світло.

Щодо основних порад: використовувати енергоощадні технології, лампи, електрообладнання, вимикати світло у кімнатах, у яких не перебуваєте, намагатися обмежувати споживання електроенергії у пікові години доби: з 19 до 23.

Українці звикли донатити на користь армії і це чудово! Тепер давайте формувати звичку вчасно оплачувати рахунки, адже ця дія також впливає на підтримку та стабільність всіх сфер країни.

Якщо ви прочитали цю статтю, згадайте, чи не боргуєте за електроенергію. І якщо так, то спробуйте розрахуватись хоча б частково. Tolk акцентує, що краще часткова оплата, ніж повна її відсутність. 

Хай всім буде світло!

 

 

31 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів