Закарпаття співпрацює із закордонними партнерами комплексно та за різними напрямками

Закарпаття співпрацює із закордонними партнерами комплексно та за різними напрямками

 

Зокрема, сьогодні в межах такої взаємодії на відпочинок із Закарпаття до Румунії вирушили 40 дітей з Харківщини, батьки яких боронять нашу країну на передовій, загинули чи зникли безвісти, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, протягом тижня школярі відновлюватимуться в мальовничих куточках сусідньої держави, будуть знайомитися з однолітками та зможуть відволіктися від звуків вибухів і тривог. Важливо створювати умови для їх відновлення, адже це найменше, що можна зробити для дітей безстрашних захисників.

Василь Іванчо особисто подякував за таку можливість під час зустрічі з консулом Румунії в Солотвині Граціаном-Флоріном Пирву, директором благодійної організації «Hopes and Homes for Children» Стефаном Дарабусом, головою Асоціації адвокатів Марамурешу Флоріном Андрейкутом.

«Це не перша така підтримка з боку румунських партнерів: у липні за сприяння Консульства Румунії в Солотвино на відпочинку перебували 25 дітей бійців Закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади», – наголосив заступник очільника краю.

Також під час зустрічі обговорили й інші аспекти співпраці, зокрема економічний напрямок, прихисток переселенців і їх підтримку. Василь Іванчо подякував румунським партнерам за візит та реалізацію спільних корисних ініціатив.

+6

Усі реакції:

88

 

22 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів