Євросоюз змінить правила в'їзду для українців

Євросоюз змінить правила в'їзду для українців

 

У 2024 році набудуть чинності нові правила в?їзду до країн Європейського Союзу (https://www.eeas.europa.eu/eeas/coming-visa-free-country-and-travelling-europe_en?s=221). (https://uk.tgstat.com/channel/@ua_lawyer) Для в?їзду до ЄС потрібно буде отримати спеціальний дозвіл на подорожі (ETIAS).

ЩО ЦЕ ЗА ДОЗВІЛ?

Дозвіл на подорож ETIAS – це нова вимога щодо в’їзду, запроваджена Європейським Союзом. Він стосується безвізових мандрівників, які в’їжджають до будь-якої з 30 країн Євросоюзу.

КОМУ ВІН БУДЕ ПОТРІБЕН?

Дозвіл знадобиться громадянам 60 безвізових країн, серед яких - Україна (повний список країн - на фото).

ЯК ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ?

Туристам необхідно буде подати заявки на порталі Європейської системи інформації та авторизації для подорожей. Для цього необхідно мати паспорт, дійсний більш ніж 3 місяці, вказати адресу електронної пошти, заповнити онлайн-форму та сплатити збір у розмірі 7 євро.

СКІЛЬКИ ДІЯТИМЕ ДОЗВІЛ?

Дозвіл на подорож ETIAS дає право перебувати в будь-якій із 30 європейських країн протягом 90 днів. Загалом дозвіл на подорож буде діяти протягом трьох років (або до закінчення терміну дії паспорта, який ви використали в заявці).

ETIAS НЕ Є ВІЗОЮ

Для отримання дозволу на подорож ETIAS вам не потрібно буде йти в консульство, а ваші біометричні дані не збиратимуться. Подати заявку можна буде онлайн.

 

16 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів