ТОП-5 загроз для комп'ютера, від яких не рятує антивірус

ТОП-5 загроз для комп'ютера, від яких не рятує антивірус
Віруси та шахрайство в інтернеті, від яких антивірус не захистить. Як користувачі власноруч роблять комп’ютер доступним для ураження. Що зробити, щоб позбутися вразливостей на комп’ютері та ноутбуці.

 

Коли навіть антивірус не захистить від загрози: перелік ситуацій і що робити

Навіть використання антивірусу відомої марки не може врятувати користувача комп'ютера від всіх загроз. Шахраї та віруси з кожним роком покращують свою роботу, полюючи за чужими грошима. 

Особливо важливою комп’ютерна безпека є для людей, які використовують в інтернеті свої фінансові дані. Будь то купівля продуктів онлайн, гра в eldorado казино чи оплата комуналки.

Тому варто знати, в яких випадках антивірус не захистить дані та гроші користувача. Та як покращити ситуацію.

ТОП-5 випадків, коли антивірус не врятує

  1. Вірусні новинки.

Хакери постійно розробляють нові віруси, щоб отримувати доступ до даних та грошей користувачів. Деякі з них схожі на попередні. І будуть автоматично відстежені та заблоковані через цю схожість. Але з’являються й такі, що мають кардинально інші принципи. 

З подібними вірусами у в перші дні їх існування не може боротися нічого. Далі, звичайно, розробляється оновлення для антивірусів та розсилається всім користувачам.  

  1. Відсутність оновлень операційної системи. 

Особливо шкідливими являються віруси, що користуються “дірками” в операційній системі. Вони проникають на пристрій на найбільш базових рівнях його роботи. І можуть пошкодити життєво важливі процеси.

Кожен раз, коли з’являється новий вірус подібного типу - операційна система розробляє та випускає “патч” оновлення, щоб закрити “діру”. Якщо не встановити це оновлення максимально швидко - ваш пристрій буде під загрозою. На жаль, багато користувачів Windows в Україні взагалі відмовляються від встановлення оновлень. 

  1. Піратські програми, завантажені з підозрілих сайтів.

Зламані програми є одним з найчастіших засобів розповсюдження вірусів. шкідливе програмне забезпечення може додаватися до самої програми, або ж міститися в одному архіві з нею.

Зазвичай, антивірус блокує подібні спроби порушити безпеку пристрою. Однак, встановлення піратських програм найчастіше вимагає відключення антивірусу - щоб не заважав роботі програми-ключа. Як результат - віруси вільно захоплюють комп’ютер. 

  1. Коли антивірус безкоштовний.

Безкоштовні версії антивірусу мають урізаний функціонал та скорочену базу даних загроз. Тому захищають лише від найпоширеніших вірусів.

Так само, не можуть повноцінно захищати комп’ютер піратські платні версії антивірусу. Про що ми говоримо? Вони не мають жодного доступу до оновлень бази даних вірусів. Деякі корисні функції при зламі програми просто перестають працювати. Це не кажучи вже про те, що пірати здатні “підсадити” вірус у сам антивірус.

  1. Фішинг.

Фішинг чи соціальна інженерія - це ситуації, коли шахраї виманюють фінансові дані безпосередньо в самих користувачів. Антивірус може цьому зарадити частково - наприклад, вказати на сайт-фальшивку, яким намагаються підмінити посилання на онлайн-банкінг.

Проте жоден антивірус не заборонить вам своїми руками переслати шахраю номер картки, строк її дії та CVV-код - якщо ви вирішите так зробити.

Як захистити свою безпеку

Отже, користувачам комп’ютерів варто дотримуватися наступних порад:

  1. Вибрати собі антивірус та встановити його повну версію. За гроші, а не скачавши безплатно онлайн. 

  2. Регулярно оновлювати операційну систему, всі важливі програми.

  3. Користуватися лише легальним програмним забезпеченням.

  4. У жодному разі не передавати свої фінансові дані підозрілим чи просто невідомим особам. Нікому не називати строк дії банківської картки та її CVV-код.

Ці поради дозволять закрити більшість прогалин, які залишаються з використанням безкоштовного антивірусу.

 

 

 

На правах реклами

 

23 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів