Дитячі нарукавники та надувне коло: прикордонники затримали двох ухилянтів, які хотіли перепливти Тису

Дитячі нарукавники та надувне коло: прикордонники затримали двох ухилянтів, які хотіли перепливти Тису
Двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон з Румунією затримали прикордонники відділення «Грушово» Мукачівського прикордонного загону, інформує ДПСУ.

 

 

Для здійснення свого задуму зловмисники обрали річкову ділянку, де держрубіж пролягає річкою Тиса. Один із плавців є жителем Закарпаття, інший приїхав з Полтавщини.

Прикордонники з’ясували, що закарпатець пообіцяв своєму товаришеві супроводити його в сусідню країну. З цією метою він забезпечив полтавчанина гідрокостюмом та «надійним» плавзасобом – надувним дитячим колом, а щоб він не сумнівався, що стрімку та бурхливу гірську річку із потужною течією зовсім легко подолати, себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго. Про те, що глибина Тиси на напрямку їх руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і, що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник волів мовчати.

За таку ескорт-послугу закарпатець планував отримати $3200.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Крім того, щодо виявлення у діях закарпатця ознак злочину, передбаченого ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України прикордонники направили до Нацполіції відповідне повідомлення.

 

18 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів