Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня отримала чергову допомогу від словацьких партнерів

Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня отримала чергову допомогу від словацьких партнерів
Про це інформує пресслужба міськради.

 

Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня отримала чергову допомогу від ГО «Вогник допомоги» (Словаччина, Кошице). Широкий спектр реактивів, мікроскоп, центрифуги та інші медичні засоби для сучасної лабораторної діагностики загальною сумою близько 20 тисяч євро допоможуть вчасно та якісно проводити обстеження у дітей.

Медичний заклад сьогодні відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін,  засновниця  ГО «Вогник допомоги» Мирослава Гунчікова, яка є керівницею проєкту зі словацької сторони, волонтер цієї організації  Петер Батька, референт з питань гуманітарної допомоги та розвитку Посольства Словацької Республіки в Україні Сандра Ісмаіловічова.

Міський голова Богдан Андріїв подякував дипломату та словацьким партнерам за допомогу як міській дитячій лікарні, так і підтримку словацького народу у важкий для України час війни.

Керівник міської дитячої лікарні Ігор Рошко ознайомив із кімнатою для реабілітації дітей, яку відкрили у закладі, розповів, які послуги надають маленьким пацієнтам.

У зустрічі також взяли участь доцент кафедри педіатрії з дитячими інфекційними хворобами УжНУ, керівниця проєкту з української сторони Ольга Пушкаренко та завідувачка відділенням лабораторної діагностики міської дитячої клінічної лікарні Марта Сабініна.

Словацький грант профінансовано в межах проєкту для України від словацького уряду www.donoi.sk.  Ще раніше – у 2019-2021 і 2022 роках – громадська організація  «Вогник допомоги» здійснила дві допомоги для лікарні за транскордонним проєктом HUSKROUA.

 

25 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів