Про церковні свята у грудні за новоюліанським календарем

Про церковні свята у грудні за новоюліанським календарем
Цьогоріч в Україні вперше завершиться Різдвяний піст до Нового року, адже Різдво Христове за новоюліанським календарем відзначатиметься 25 грудня

 

 

Перелік свят у грудні оприлюднили на фейсбук-сторінці ПЦУ.

"Різдвяний святвечір припаде на 24 грудня, неділю. У вівторок, 26 грудня, в день післясвята Різдва Христового, відзначатимемо Собор Пресвятої Богородицi. А в останній день грудня буде віддання свята Різдва Христового і день вшанування пам?яті преподобної Меланії Римлянки та святителя Київського Петра Могили. Всі грудневі дні до Різдва Христового теж багаті на дні вшанування пам?яті святих і святкові дати – недарма кажуть, що в грудні що не день, то свято", – зазначили в Православній церкві України.

Зокрема, відтепер 4 грудня відбуватиметься вшанування великомучениці Варвари, 5-го – преподобного Сави. 6 грудня – день святого Миколая Чудотворця. Крім того, 9 грудня день ангела жінок, що носять ім’я Анна (в цей день Церква згадує зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці та день пам?яті пророчиці Анни, матері пророка Самуїла).

"11 грудня – преподобного Никона Києво-Печерського, а 12-го – святителя Спиридона чудотворця. 13 грудня згадуватимемо пам?ять мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія та Ореста, а 15-го – святителя Стефана. До речі, 15 грудня цього року – п’ята річниця історичного Об’єднавчого Собору українського Православ’я, за результатами якого утвердилася наша єдина помісна Православна Церква України", – додали в ПЦУ.

 

05 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів