Імбирні пряники до Дня Святого Миколая: простий рецепт смачного печива

Імбирні пряники до Дня Святого Миколая: простий рецепт смачного печива
Імбирні пряники – це чудовий смаколик до свят, коли вже дуже хочеться атмосфери дива, а діти очікують на прихід святого Миколая, якому точно можна залишити на столі кілька смаколиків.

 

 

Імбирні пряники можуть мати будь-яку форму, яку вам тільки вдасться вигадати і знайти засоби для вирізання у магазині. Чоловічки або Миколайки, сердечка, зіроньки, космічні ракети, лісові звірі – усі вони смакуватимуть однаково добре. А час, який ви витратите на їхнє приготування спільно із близькими, зберігатиме особливе тепло у скриньці спогадів. 

Як зробити тісто для імбирних пряників: рецепт

Інгредієнти

  • борошно – 700 грамів
  • вершкове масло – 200 грамів
  • мед – 200 грамів
  • цукор – 150-200 грамів
  • яйця – 3 штуки
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • кориця – 2 чайні ложки
  • імбир – 2 чайні ложки
  • дрібка солі

Імбирні пряники до святого Миколая

Спосіб приготування

Для початку викладіть у миску масло, цукор та мед. І добре усе розітріть, щоб вийшла однорідна маса. Тепер можна додавати яйця і знову перемішувати. 

Коли добре змішали усі попередні інгредієнти, можете додавати корицю та імбир. І знову ж таки гарненько перемішайте. Таку роботу чудово делегувати дітям, якщо готуєте пряники у компанії. 

Тепер можна потроху всипати у готову суміш просіяне борошно, і не забудьте розпушувач. Починаємо вимішувати тісто, як тільки воно стане добряче густішим, мнемо його руками. Готове тісто можна поставити на пів годинки до холодильника.

Нарешті тісто можна розкатати, розраховуйте товщину близько пів сантиметра. І починається найцікавіше: вирізаємо фігурки за допомогою формочок. Ви ж не забули їх підготувати? 

А поки ви творите свою казку за допомогою формочок, духовку необхідно розігріти до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом та трохи змастіть маслом. Викладіть на підготоване деко своє печиво. І поставте пектися на 10-15 хвилин. Готові пряники за бажання можна прикрасити глазуррю, або ж залишити такими, як є.

Імбирні пряники до святого Миколая

Як зробити глазур

Якщо ви все ж вирішили прикрасити свої пряники, то приготувати для них глазур дуже легко. Для цього вам необхідно відділити білок одного яйця від жовтка. Тоді відділений білок добре перемішати із цукровою пудрою. Готову масу залийте у кондитерські конвертики, або ж просто у невеличкі пакетики із застібкою, у яких не шкода зробити дірку. Малюйте на своїх пряниках те, що підкаже ваша фантазія, або ж насолодіться тихою кавою, поки це робитимуть діти.

Якщо ж раптом вам потрібна кольорова глазур, то просто до суміші білка і пудри додайте харчові барвники бажаних кольорів. І далі процес той самий. Не забудьте дати глазурі застигнути.

"Еспресо.Захід"

 

04 грудня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів