Відтепер для перебування у прикордонній смузі потрібен дозвіл ДПСУ

Відтепер для перебування у прикордонній смузі потрібен дозвіл ДПСУ
Про зміни до прикордонного режиму повідомили на сторінці відомства у ФБ.

 

Відтепер для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ. Уряд України постановою № 1292 від 7 грудня вніс зміни до Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим».

Зміни передбачають:

- громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в’їжджати у

контрольований прикордонний район, перебувати, проживати або пересуватися в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу;

- обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі – ділянці місцевості завширшки 5 км від лінії держкордону.

- отримання дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги, у відповідного органу ДПСУ, який безпосередньо виконує завдання у визначеній зоні відповідальності. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб. Дозвіл фізичним особам віком до 18 років надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або іншого законного представника.

Окрім цього, Урядом установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією і республікою білорусь – шириною до 2 км, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

 

16 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів