Закарпатська митниця: серед «гуманітарки» - двохколісний «німець»

Закарпатська митниця: серед «гуманітарки» - двохколісний «німець»
Повертаючись із Чехії через міжнародний пункт пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», що на кордоні зі Словаччиною, 28-річний івано-франківець намагався завезти на митну територію України мотоцикл марки «BMW» в обхід декларування та оподаткування

 

Так, обираючи смугу для проходження митного контролю, водій «припаркував» свій мікроавтобус «Мерседес-Бенц Спрінтер» у «червоному коридорі». Заповнивши декларацію, молодик вказав, що переміщує виключно товар гуманітарного спрямування, зокрема, продукти харчування, напої та засоби гігієни. Отримувачем гумвантажу зазначено українську релігійну громаду, відправником виступала чеська громада.

Під час усного опитування співвітчизник заперечив про наявність інших товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню митними платежами.

Втім, під час ретельної перевірки багажного відсіку мікроавтобусу, інспектори-пошуківці виявили серед гумвантажу мотоцикл «BMW» моделі»169» з реєстраційними документами Чехії, не заявлений ні усно, ні письмово.

Як зізнався молодик, виявлений мотоцикл він перевозив на прохання свого брата, який живе в Чехії.

Тож, не задекларувавши товар, як того вимагає митне законодавство, відносно івано-франківця складено протокол за частиною 2 статті 471 Митного кодексу України. Наразі двохколісного «німця» вилучено, а справу розглядатиме Закарпатська митниця.

 

04 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів