Понад 10 тисяч сертифікатів EUR.1 до 30 країн світу видала минулоріч Закарпатська митниця

Понад 10 тисяч сертифікатів EUR.1 до 30 країн світу видала минулоріч Закарпатська митниця
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

 

Впродовж 2023 року Закарпатська митниця видала суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності 10 039 сертифікатів форми EUR.1 та EUR-MED на товари, що експортувалися до країн Європейського Союзу, ЄАВТ, Великобританії та Північної Македонії.

Здебільшого експортери зверталися за отриманням сертифікатів EUR.1 на сільськогосподарську продукцію (зернові продукти), готові вироби, виготовлені з давальницької сировини (продукція машинобудівної, автомобільної, швейної та хімічної галузей), продовольчі консервовані товари, рослинна продукція, вирощена на території України, промислові товари та вироби з деревини.

Найбільше сертифікатів оформлено до таких країн, як: Угорщина – 2630, Німеччина – 1339, Італія – 1313, Румунія - 985, Словаччина – 776, Чехія – 588, Польща – 553.

Також країнами-партнерами українських експортерів товарів є: Болгарія, Бельгія, Данія, Греція, Литва, Латвія, Естонія, Нідерланди, Швеція, Великобританія, Швейцарія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Словенія, Чорногорія, Молдова, Португалія, Норвегія, Ізраїль.

Послугами оформлення сертифікатів EUR.1 та EUR-MED на експорт продукції за 2023 рік скористалися 491 суб’єкт ЗЕД.

Крім того, в зоні діяльності Закарпатської митниці зареєстровано 17 експортерів, що отримали статус уповноваженого експортера з правом самостійно декларувати преференційне походження власної продукції у 27 товарних позиціях згідно УКТ ЗЕД, якими впродовж 2023 року оформлено 1526 експортні поставки продукції до країн Євросоюзу.

 

12 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів