Персональна виставка ужгородського різьбяра відкрилася на Шевченковій землі

Персональна виставка ужгородського різьбяра відкрилася на Шевченковій землі
У науково-дослідному відділі музею «Народне декоративне мистецтво Канівщини» Шевченківського національного заповідника відкрито персональну виставку робіт «Закарпатські мотиви» Костянтина Ковгана.

 

Експозиція триватиме до 3 квітня, повідомляє Карпат Арт.

Народився 25 вересня 1977 року в Ужгороді. Працювати в художній обробці дерева став із 1994 року під час навчання у ПТУ№6. Закінчивши училище, здобув диплом столяра - різьбяра по дереву четвертого розряду. У 1999 закінчив ужгородський коледж мистецтв ім.А.Ерделі. По закінченню весь вільний час займався різьбою по дереву та передавав у дереві свої творчі задуми. Творчі роботи митця демонструвались на виставках у музеї народної архітектури й побуту, ужгородському замку, галереї «Ужгород». У 2002 році кілька робіт було представлено на Всеукраїнській виставці, що проходила у Києві.

У 2006 році воступив у Закарпатський художній інститут, де навчався на відділі декоративно-прикладного мистецтва. Із квітня 2008 року працює в Обласному організаційно- методичному центрі культури провідним методистом із декоративно-прикладного мистецтва.

На виставці в Каневі на Шевченковій землі представлено 23 роботи майстра. Дивлячись на високохудожні вироби Костянтина дивуєшся, скільки ж то терпіння, сумління, натхнення вкладено в кожну з його робіт. Зустріч з його творчістю засвідчує, що майстер продовжує розвивати кращі традиції минулого, збагачуючи їх.

Майстер бере участь у міжнародних фестивалях із декоративно-прикладного мистецтва, а також організовує представлення майстрів народної творчості Закарпаття як у містах інших областей, так і за кордоном. Отримав подяку від Міністерства культури та нагороджений Дипломами за участь у виставках за популяризацію декоративно -прикладного мистецтва, розповіла науковий співробітник музею Тетяна Ярмош.

 

 

14 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів