Найромантичніший фестиваль Закарпаття запрошує

Найромантичніший фестиваль Закарпаття запрошує
14-15 травня 2016 року у мальовничому замку, неподалік м. Мукачеве, відбудеться захоплюючий фестиваль квітів Кохання в Сент Міклош.

 

Неймовірний замок у смт Чинадієво сповнений таємничих легенд. За час існування цієї споруди тут було безліч господарів. Але найцікавішою постаттю серед них була Ілона Зріні - незвичайної краси жінка, про яку писали: шкіра її обличчя – як пелюстки троянд….

Ілона Зріні (Хелена Зрінська) - політична діячка, відома, як хоробра захисниця замку Паланок, єдина у світі жінка за всю історію людства, нагороджена грамотою атнаме. Така нагорода видавалась турецьким султаном лише чоловікам за мужність.

 Ця жінка послана Аллахом тим невірним псам, щоб показати, як треба воювати і захищати — сказав султан, який нагородив Зріні. Саме у Чинадієвському замку Ілона зустріла своє кохання - молодого графа, вождя каруців Імре Текелі. Почуття були настільки палкими, що жінка обрала між владою і коханням друге, за що була жорстоко покарана.

Роман із повстанцем привів її до в’язниці, вона була пострижена у монахиню. Пізніше, вже у засланні, Ілона зустрінеться зі своїм коханим. До смерті вони житимуть разом, але далеко від рідної землі. Нині, завдяки зусиллям художника та доброго генія Йосипа Бартоша,Чинадієвський замок став культурним магнітом місцевості, духовним та мистецьким центром. Тому зовсім невипадково, що саме у цьому легендарному Закарпатському замку пройде перший фестиваль квітів Кохання у Сент-Міклош, організований Асоціацією Українських флористів. 10 команд найкращих флористів України продемонструють свій талант та розкажуть мовою квітів про вічне - гармонію, кохання, добро.  Квіткові інсталяцію заповнять кімнати ароматами та історіями. Відвідувачі з усієї України та сусідніх держав зможуть помилуватися заквітчаним замком та відчути надзвичайну атмосферу почуттів, пронесених крізь віки. Також в рамках фестивалю планується показ весільних букетів відомого флориста Слави Роски, повідомляє fakty.ictv.ua. А коли на небі з'являться перші зорі, Львівський вуличний театр Воскресіння порадує всіх незабутньою театралізованою вогняною виставою. 

 

10 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів