Ужгородські депутати прийняли Програму розвитку архівної справи

Ужгородські депутати прийняли Програму розвитку архівної справи
В Ужгороді прийняли Програму розвитку архівної справи в архівному відділі міської ради на 2016 - 2020 роки.

 

Як зазначається у проекті рішення, підготовка зазначеної Програми зумовлена необхідністю реалізації в місті сучасної політики і стратегії держави, спрямованих на створення належних умов зберігання, примноження та використання Національного архівного фонду України, подальшу розбудову архівної справи в місті.

Важливе місце у Програмі відведено питанням збереження документів Національного архівного фонду та створення матеріально-технічної бази архівного відділу. Архівні документи, що зберігаються, є складовою частиною історично-культурної спадщини та інформаційних ресурсів міста. Збереження цієї спадщини - важливе завдання міської влади.

Фінансування програми на 2016-2020 роки – 800 тисяч гривень. Із них 500 тисяч планується на реконструкцію та облаштування наданих архіву приміщень для зберігання документів, 100 тисяч – на придбання та оновлення устаткування для збереження документів ( стелажі), ще 100 тисяч – на обладнання архіву сучасними системами відеоспостереження, 70 тисяч – на придбання коробок для архівних документів, 20 тисяч – на придбання оргтехніки, по 5 тисяч – на придбання приладів для вимірювання і контролю вологотемпературного режиму у сховищі і обладнання для виставкових експозицій у архівному відділі.

Довідково. Станом на 1 грудня 2015 року в архівному відділі міської ради зберігається 123 фонди, у складі яких понад 20 тисяч справ, із них 18 364 віднесено до Національного архівного фонду. Щороку з реєстрації знімається більше 200 суб'єктів підприємницької діяльності, від яких на зберігання надходить понад 1000 справ. Видаються архівні довідки та копії документів, що сприяють забезпеченню прав громадян, гарантують соціальний захист, дозволяють їм оформляти пенсії, переглядати їх розмір, отримати компенсаційні виплати, користуватися відповідними пільгами.

 

14 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів