Сусіди Закарпаття хочуть вивести на дороги мільйон електромобілів

Сусіди Закарпаття хочуть вивести на дороги мільйон електромобілів
Програма електронної мобільності Польщі, яку в липні проголосили міністр розвитку країни Матеуш Моравецький та міністр енергетики Кшиштоф Тхужевський, передбачає збільшення кількості електронних автомобілів на польських дорогах упродовж наступних 10 років до мільйона, пише DW.

 

У країні з населенням у 38 мільйонів осіб у 2015 році продали лише 427 таких автомобілів, повідомила заступниця польського міністра розвитку Ядвіга Емілевич. Тож Польща хоче посприяти збільшенню кількості електрокарів у містах.

За словами Емілевич, виробництво електробусів до 2020 року має збільшитися до 1000 автобусів на рік. Наступним етапом стане надання субсидій і податкових пільг громадянам, які купуватимуть електромобілі, зазначила чиновниця. При цьому вона не уточнила, які саме польські компанії долучаться до цієї програми.

"Чи зможемо ми наздогнати західні країни, котрі виробляли двигуни протягом ста років? Навряд чи, – сказав Матеуш Моравецький на конференції у Варшаві. – Попри це ми можемо приєднатися до них і бути на гребені четвертої хвилі економічної революції, яка вже настає. Це наш момент, наш час".

Проте за перші чотири місяці 2016 року в Польщі зареєстрували лише 44 електромобілі. Це 0,03 відсотка від загальної кількості зареєстрованих у країні автомобілів за цей період. Загалом у Європі упродовж 2015 року продали менш ніж 150 тисяч електрокарів. Поляки, як і інші європейці, нарікають на високі ціни та недостатню кількість станцій для підзарядки електромобілів. 

При цьому попит на автомобілі в Польщі залишається значним, а імпорт вживаних легкових авто, за даними консалтингової компанії Samar, у цьому році може перевищити 900 тисяч екземплярів. При цьому торік у країні зареєстрували 320 тисяч нових автомобілів, пише Bloomberg.

 

14 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів