Завершальні акорди футбольного  турніру на честь знаного земляка – Андрія Гаваші 

Завершальні акорди футбольного  турніру на честь знаного земляка – Андрія Гаваші 
Сьогодні, 26 серпня, завершується третій за ліком міжнародний турнір з футболу серед дитячо-юнацьких команд на честь відомого в минулого воротаря київського «Динамо», екс-голови федерації футболу Закарпаття, а нині її технічного директора Андрія Андрійовича Гаваші. 

 

У змаганнях взяли участь 30 команд в двох вікових групах (по 15 команд 2002 р.н. та 2000 р.н.) з Німеччини, Угорщини, Словаччини, та юнацькі команди вітчизняних грандів – київського «Динамо», донецького «Шахтаря», львівських «Карпат». Наш край представляли передові дитячо-юнацькі футбольні школи: мукачівський «Мункач», ужгородська спортивна дитячо-юнацька спеціалізована школа з футболу олімпійського резерву та виноградівський «Севлюш». 

До слова, представники німецької команди «Бранденбург», з якими активно співпрацює наша обласна федерація, зустрічалися з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. 

Слід зауважити, що вихованці тренера СДЮСШОР (Ужгород) Володимира Мухлиніна 2002 (U-15) р.н. впевнено переграли своїх опонентів у групі – УФК «Харків» та донецький «Шахтар-3» і посіли першу сходинку. Однак, у стиковому матчі за вихід у фінал проти однолітків «Шахтаря» основний час гри завершився з рахунком – 0:0. А в серії післяматчевих пенальті Фортуна була на боці донеччан – 4:3. 

В іншій півфінальній парі у цій віковій групі зустрічалися київське «Динамо» та львівські «Карпати». В цій зустрічі фіналіст турніру також визначався у серії після матчевих пенальті, так як основний час гри завершився внічию – 1:1. З одинадцятиметрової позначки влучнішими були львів’яни, які перемогли – 5:3. 

Отож, за почесний трофей – Кубок А.Гаваші у фіналі сьогодні боротимуться львівські «Карпати» та донецький «Шахтар». А в матчі за третє місце наші СДЮСШОРівці зійдуться з київським «Динамо». 

У старшій віковій групі U-17 право боротися у фіналі між собою визначали дві київські команди, які посіли перші місця в своїх групах: «Динамо» та «ОК ім. І. Піддубного». Вікторію з рахунком 4:1 святкували вихованці клубу ім. І.Піддубного. А їх суперником у фінальному матчі стали вихованці львівського училища фізичної культури «Карпати», які святкували перемогу у протистоянні з донецьким «Шахтарем» – 1:0. 

В матчі за третє призове місце боротимуться BRW-ВІК (Володимир-Волинський), який у стиковій зустрічі переграв команду ужгородської СДЮСШОР з ФК «Львів».

Про результати завершальних матчів читайте в наступних новинах нашого сайту. 

Окрім власне футбольних матчів пройшли два семінари: один за участі арбітрів, інший для тренерського штабу команд-учасниць турніру. До слова, на турнірі працювала суддівська бригада з німецької землі Бранденбург та арбітри з Львівської федерації футболу. А на зустрічі з представниками суддівського корпусу досвідом ділився та давав доречні поради відомий німецький арбітр ФІФА Зігфрід Кірше, який проводив матчі на двох мундіалях, а нині очолює регіональну федерацію футболу землі Бранденбург.

Загалом всі учасники турніру залишилися задоволеними, адже подібні змагання серед цих вікових груп дуже рідкісні в Україні. А ці змагання стали своєрідної підготовкою для команд перед майбутнім чемпіонатом України в дитячо-юнацькій футбольній лізі. 

Роман СЕНИШИН, uzhgorod.net.ua 

На фото епізод матчу «Мункач» (Мукачево) – «Скала» (Моршин)

 

26 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів