У двох ужгородських дитсадках готуються до встановлення японського обладнання

У двох ужгородських дитсадках готуються до встановлення японського обладнання
Масштабні капітальні ремонти харчоблоків проводять у дитячих садочках Ужгорода №№20 і 36, повідомили в Ужгородській міській раді.

 

У цих дошкільних закладах, які є одними з найбільших у місті, приміщення для приготування їжі не оновлювалися з початку роботи садків, уже більше двох десятків років. Зараз же повністю міняють усі інженерні мережі – системи каналізації, електропостачання, опалення, вентиляції. У харчоблоках знімають всю штукатурку і роблять нову, міняють вікна і двері, повністю оновлять підлоги, починаючи з бетонної стяжки, стіни викладуть облицювальною плиткою. На кожен із ДНЗ з міського бюджету скеровано близько 600 тисяч гривень.

Усі можливі підготовчі роботи до капітального ремонту виконувалися без припинення роботи садочків, наразі заклади тимчасово не працюють. Начальник управління капітального будівництва Ужгородської міської ради Адам Юрко наголошує: все буде зроблено в максимально можливо короткі терміни, однак потрібно враховувати, що технологічні процеси вимагають певного часу та послідовності їх виконання. «Головне – зробити весь комплекс, все врахувавши, щоб у найближчі роки не виникало проблем із мережами чи системами. І, звичайно, зробити якісно», – наполягає Адам Адамович.

Начальник міського управління освіти Оксана Бабунич зазначила, що цього року садочки №№20 і 36, як і більшість інших дошкільних начально-виховних закладів Ужгорода, отримали професійне сучасне кухонне обладнання в рамках проекту Програми безвідплатної допомоги «КУСАНОНЕ» за підтримки уряду Японії, який залучило в наше місто Карпатське агентство прав людини «Вестед». Нове устаткування встановлять у цих садочках після всього комплексу робіт із капітального ремонту.

Як проводяться роботи, наскільки серйозні ремонти і якими зношеними були, до прикладу, мережі – на фото.

 

29 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів