Закарпатська прокуратура продовжує боротися з незаконною вирубкою лісів

Закарпатська прокуратура продовжує боротися з незаконною вирубкою лісів
З метою активізації та координації діяльності правоохоронних органів регіону щодо протидії злочинам у сфері охорони лісових ресурсів, виявлення і розкриття таких кримінальних правопорушень, встановлення осіб, які їх вчинили, а також швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень, спільним наказом керівників правоохоронних органів області, прокурором області утворено спільну міжвідомчу робочу групу. Відповідні робочі групи також утворено у кожній місцевій прокуратурі.

 

Вжиті спільні організаційні заходи сприяли активізації роботи правоохоронних органів області на вказаному напрямі.

Так, починаючи з початку серпня місцевими прокуратурами та органами поліції області розпочато 27 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, з них 17 - за фактами незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України), 3 – за фактами підроблення документів чи використання підроблених документів (ч. 4 ст. 358 КК України), по два - за зловживання владою або службовим становищем та службову підробку (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366), одне – за фактом забруднення або псування земель (ч. 1 ст. 239 КК України).

Упродовж вказаного періоду у кримінальних провадженнях даної категорії ініційовано 114 обшуків, з яких 73 проведено, у 11 провадженнях - накладено арешт на майно - транспортні засоби та лісо продукцію, у 5 - отримано тимчасові доступи до речей та документів, проведено 106 допитів, повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

У вказаних кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, у тому числі негласні, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене дослідження усіх обставин кримінального правопорушення і прийняття кінцевих рішень у розумні строки.

Так, слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання окремими службовими особами державних лісогосподарських підприємств області своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Згідно попередніх даних, сума завданих державним інтересам збитків незаконною порубкою деревини на території лісів, ввірених Державним лісогосподарським підприємствам. становить понад 5 млн грн.

Відповідно до наявних матеріалів досудового розслідування, до незаконної порубки лісу причетні службові особи державних підприємств: «Великобичківське ЛМГ», «Перечинське ЛГ», «Тячівське ЛГ», «Виноградівський лісгосп», «Міжгірський ЛГ».

Також, прокурорами виявляються та припиняється функціонування лісопереробних підприємств без будь-яких дозвільних документів.

Системна робота з протидії незаконній вирубці лісових насаджень на Закарпатті триває.

 

 

05 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів