Творчі ужгородці створюють новий стиль міста

Творчі ужгородці створюють новий стиль міста
Ужгород повинен мати свій власний стиль – переконують міські активісти. Кілька ініціативних груп вже підготували низку унікальних проектів, а саме фільтр міста у digital art, виходячи з якого планують видати комікс з унікальними супергероями Унгвара, створили квест «САД», аналогів якому ще ніде немає та підготували перший брендовий принт міста.

 

«В загальному контексті, а вони його навіть не знали, вони мали лише такого формату постановку – створити принт міста. Це Ерделі і Клара Балог. Історичний факт, коли картина і танцівниця врятувала митця. Тому «Унг» — це Ерделі», а «Вар» — це Клара Балог, жінка і чоловік», — Євген Забарило, ГО «Культурна ініціатива Коло»

Креативні ужгородці найближчим часом планують видати графічний роман, героями якого будуть ужгородські митці різних профілів. Їх талант – це їх суперсила. Вже створений перший сучасний біт міста у поєднанні з українською обрядовою піснею, що має місцевий колорит звучання, незабаром буде презентований широкому загалу.

«Ми стоїмо на порозі дуже цікавих подій у місті Ужгороді. І ми мусимо воювати, але зовсім іншим методом. Не таким, як там, а творчістю, талантом, хорошим словом і думкою», — Маріан Стегура, митець

За сприяння влади представники ініціативних груп найближчим часом планують реалізувати унікальні проекти на ще неординарних для міста локаціях: провести digital art мистецтва у реконструйованому «Совиному гнізді». Після виходу в світ графічного роману, хочуть провести в Ужгороді фестиваль мультфільмів.

 

03 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів