ID-картку - кожному мешканцю Закарпаття. Хто тільки захоче...

ID-картку - кожному мешканцю Закарпаття. Хто тільки захоче...
Кабінет міністрів України ввів можливість з 1 листопада оформлення карт посвідчення особи - ID-карток - для всіх громадян Закарпаття.

 

Постанова уряду №745 від 26 жовтня наказує «Ввести з застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, зразок бланка якого затверджений цією постановою, громадянам України».

У чому ж зміни? Раніше передбачалася можливість оформлення таких карток виключно громадянами, які вперше отримують паспорт.

У постанові також йдеться про те, що до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі ID-карток, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка документа у формі книжечки.

Прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, з 1 листопада припиняється.

Незважаючи на це, паспорт громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада, діє протягом строку, на який він був виданий.

Нагадаємо, за затвердженим положенням, паспорт громадянина видається з 14 років.

Для осіб, які досягли 18 років, він видається на 10 років, а не досягли 18-річчя - на 4 роки.

 

01 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів