Вже 4275 закарпатців отримали податкову знижку - ДФС

Вже 4275 закарпатців отримали податкову знижку - ДФС
Протягом десяти місяців 2016 року 4808 закарпатців, скориставшись правом на податкову знижку, задекларували до повернення понад 5,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Відтак вже 4275 громадянам повернуто більше 5 млн грн ПДФО.

 

Варто зазначити, що найбільше мешканці Закарпаття звертались до органів ДФС для отримання податкової знижки на оплату за навчання. Так, 4033 громадяни отримали понад 4,4 млн грн ПДФО.

В головному органі ДФС Закарпаття зазначають, що податкова знижка надається на витрати на сплату процентів за іпотечним кредитом, на оплату вартості свого навчання та/або вартість навчання члена сім’ї першого ступеня споріднення, який не отримує зарплату, на сплату страхового внеску за договором довгострокового страхування життя, витрати на штучне запліднення, витрати на усиновлення, на переобладнання транспортного засобу для роботи на альтернативних видах палива (біопаливо), витрати щодо придбання або будівництва житла та ін.

Важливо, що право на отримання податкової знижки діє упродовж усього 2016 року, але якщо в цьому році за наслідками 2015 року ви ним не скористаєтесь, то вже в 2017 за 2015 рік ви не зможете претендувати на повернення коштів.

Водночас у Центрах обслуговування платників та відділеннях податкових інспекцій області створено усі умови для того, щоб задекларувати доходи громадяни могли зручно, комфортно і швидко.

Нагадуємо, порядок надання та перелік витрат, дозволений для включення до податкової знижки, визначено статтею 166 розділу IV Податкового кодексу України.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

22 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів