Москаль грозиться розігнати закарпатську громаду, яка провела децентралізацію ДОКУМЕНТ

Москаль грозиться розігнати закарпатську громаду, яка провела децентралізацію ДОКУМЕНТ
Москаль: «Якщо Вільховецька об’єднана територіальна громада не профінансує медичну допомогу другого рівня, я через суд ініціюю питання про розформування громади»

 

        У Закарпатську обласну державну адміністрацію надійшла постанова Львівського апеляційного окружного суду в справі фінансування Вільховецькою об’єднаною територіальною громадою (ОТГ) медичної галузі. Як уже повідомлялося, 9 листопада суд визнав незаконним і нечинним рішення Вільховецької ОТГ «Про бюджет на 2016 рік» зі змінами й доповненнями, які приймалися протягом 2016 року, і зобов’язав керівництво громади в місячний термін прийняти новий бюджет з урахуванням витрат на медичні заклади другого рівня.

– Постанова суду набула законної сили, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Тому якщо найближчим часом керівництво ОТГ не профінансує вторинну медичну допомогу, як це передбачено законом, виконавча служба опише майно громади, а я ініціюю через суд питання про розформування Вільховецької об’єднаної територіальної громади як такої, що порушує закон і не виконує рішення суду. Попереджую, що гратися ні з ким не збираюся і ніякої самодіяльності, яка провокує фінансовий дисбаланс, на Закарпатті не допущу.

Нагадаємо, що Вільховецька ОТГ всупереч бюджетному законодавству відмовилася виділити отримані з Державного бюджету кошти в Тячівський районний бюджет для фінансування медичних закладів другого рівня. Що в свою чергу призвело до виникнення заборгованості по зарплаті у працівників районних медичних закладів, які надають медичну допомогу в тому числі мешканцям Вільховецької ОТГ.

За матеріалами сайту Геннадія Москаля

 

22 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів