Водники Закарпаття очікують подальше поступове підвищення рівня води Тиси в районі Чопа і Латориці

Відкачування насосною станцією №5 Латорицької осушувальної системи паводкового стоку в р.Латориця
Відкачування насосною станцією №5 Латорицької осушувальної системи паводкового стоку в р.Латориця
На річках вночі пройшли максимальні рівні переважно в корінних берегах з наступним поступовим зниженням. Тільки на низинних ділянках  р. Тиси (в районі смт. Вилок та м. Чоп) іде поступовий підйом на 0,5-0,7м, вода також в межах корінних берегів.

 

На р. Боржаві (в районі с. В.Ремети, Виноградівського району) розпочалось поступове зниження до -10 см, але все ще утримується ІІ ступінь протипаводкового захисту, вода на заплаві.

На р. Латориці (в районі м. Чоп) відбувається коливання рівня води (спад та підвищення за рахунок паводкової хвилі), утримується ІІІ ступінь протипаводкового захисту, вода на заплаві в межах міждамбового простору.

На відведенні паводкового стоку  працюють 13 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушної системи. За добу перекачується 1 152,2 тис. м. куб. внутрішнього стоку, з початку паводку 29 239,1 тис. м. куб.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків. Проводиться акумулювання та регулювання стоку.  Виконується скид води з  2 водосховищ, сумарно на  10 м3/с.

Відбувається перелив через автодорогу Тисянка – М.Геївці Ужгородського району, по довжині  до 100 м., висота шару води   до 20 см. Рух транспорту відкритий.

Протягом доби по області передбачається вдень тепла, вночі прохолодна, без істотних опадів, погода. На річках буде підтримуватись підвищена водність за рахунок танення снігу в горах та на високогір’ї з повільним зниженням рівнів води. Очікується подальше поступове підвищення рівня води та формування максимальних рівнів на низинних ділянках(в районі м. Чоп)  р. Тиси – у межах корінних берегів,  та р. Латориці – утримання значного шару води на заплаві в межах міждамбового простору.

За матеріалами Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса

 

03 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів