Перечинці просяться на нове кладовище

Обурені перечинці на мітингу прийняли звернення до Президента України Віктора Ющенка, голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Балоги і головного санітарного лікаря області з проханням допомогти вирішити проблему.

 

У місті Перечин Закарпатської області місцеві жителі провели мітинг з вимогою відкрити нове кладовище. Старе кладовище, якому близько 200 років, вже не придатне для поховань, переда? ForUm.

Жителі Перечина погрожують у разі невиконання їх вимог блокувати автомагістраль ?Ужгород-Львів? і залізницю. Зараз поховання в Перечині проводяться з порушеннями християнських традицій і канонів, без дотримання санітарних норм, стверджують місцеві жителі. Виділення місця під нове кладовище городяни вимагають вже близько 10 років.


За цей час у місті проводилися різні збори, громадські слухання, геодезисти обстежували місцевість. Городяни і фахівці знайшли урочище Поляковка поблизу Перечина. 1 листопада 2003 року представники декількох конфесій освятили тут хрест, проте процес виділення землі під кладовище затягу?ться.

 

12 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів