Абітурієнти факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ проходили свій творчий конкурс

Абітурієнти факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ проходили свій творчий конкурс
В Ужгородському національному університеті нині гаряча пора – період складання вступних випробувань та творчих конкурсів. У понеділок, 24 липня, прийшла черга факультету здоров’я та фізичного виховання. Учорашні випускники вчора демонстрували свою фізичну форму, спортивні навички та боролися за місце у списках студентів університету.

 

Творчий конкурс найспортивнішого факультету  вишу розпочався із загального шикування та настанов членів екзаменаційної комісії. Декан факультету Іван Миронюк привітав усіх присутніх, побажав абітурієнтам сил та наголосив, що хвилюватися немає причин.

«Дуже сподіваюся, що ми з вами зустрінемося першого вересня, але вже як зі студентами нашого факультету. Бажаю вам успішно скласти творчий конкурс та проявити увесь свій потенціал. Не хвилюйтеся, я переконаний, що все буде добре» - підтримав вступників Іван Святославович.

Факультет здоров’я та фізичного виховання випробовував своїх вступників у трьох заліках: легка атлетика, силові вправи та плавання.  Розпочали ж творчий конкурс на стадіоні «Авангард», де спершу дівчата, а за ними й хлопці долали стометрівку. Другим етапом легкоатлетичного випробування став півкілометровий  забіг для представниць слабкої статі та кілометровий - для сильної. Опісля легкої атлетики абітурієнти демонстрували свою витривалість та вміння на силовому етапі. Тут дівчатам довелося поборотися у  згинанні/розгинанні рук в упорі лежачи, а простіше кажучи – віджиманні. Хлопці ж, у свою чергу, підтягувалися на перекладині.

Абітурієнтки Вікторія Шімон та Христина Щербей розповідають, що приїхали подавати документи з Воловецького району. «Ми однокласниці, і весь період навчання в школі активно займалися спортом – легкою атлетикою, гандболом, волейболом. УжНУ обрали через можливості, а особливо у спортивному напрямку. Ми не хочемо пасти задніх». Дівчата зізнаються, що також подавали документи у Львів та Дрогобич, однак вже на інший напрямок – психологію. Ужгородський виш дівчата залишають першим за пріоритетністю.

Завершальним етапом творчого конкурсу було плавання. Варто зазначити, що керівництво факультету з порозумінням поставилося до тих абітурієнтів, які в силу об’єктивних обставини – відсутності басейну в навчальних закладах – не змогли складати цей норматив нарівні з усіма, адже просто не вміють плавати. Таких вступників страхували викладачі факультету, які проходили всю п’ятдесятиметрівку поруч. 

Абітурієнтка Сніжана Головко зізнається, що прийшла за покликом душі.  «Я давно знала, що хочу подавати документи саме на цей факультет, адже хочу реалізувати себе як професійна спортсменка. Сьогодні всі випробування були по-своєму важкими, але я переконана, що це питання часу, і незабаром вони не викликатимуть жодних труднощів».  

«Сьогодні свої вміння демонстрували понад сто двадцять абітурієнтів, які подавали документи на дві спеціальності «фізична культура і спорт» та «середня освіта» - розповідає завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Іван Маріонда, - хоча зареєстрованих було майже дві сотні. Так склалося, що наші вступні випробування співпали з творчим в Івано-Франківському університеті, тому маємо таку картину. Звісно, розраховували на більший потік, однак зовсім не розчаровані, адже вже на творчому конкурсі змогли розгледіти потенціал майбутніх студентів».

Нагадуємо, що підсумки та рейтингові таблиці такого насиченого творчого конкурсу незабаром будуть оприлюднені на сайті вишу.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

25 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів