Туристична родзинка Закарпаття — сімейна еко-ферма “Фаторіа Ломбардіа”

Туристична родзинка Закарпаття — сімейна еко-ферма “Фаторіа Ломбардіа”
Розташована ця туристична знахідка неподалік міста Мукачева.

 

Вам набрид звичний туризм з маршрутом, який обмежується замками, пам’ятниками та музеями? Тоді відкрийте для себе цікаву атракцію, яку можна прирівняти до контактного зоопарку — еко-ферму “Фаторіа Ломбардіа” сім’ї Гашпар.

Розташована ця туристична знахідка поблизу міста Мукачева, що на Закарпатті. Тут і дорослі, і малеча, можуть поспостерігати за свинками породи “Угорська Мангалиця”, вівцями, козами, індиками, цесарками та іншою живністю. Окрім того, господарі пропонують скуштувати продукцію власного виробництва, а її тут чимало: сиров’ялена ковбаса різних видів, солонина, чорний хліб з мастею з мангалиці, свіже козяче молоко.

Все частіше діючі ферми стають цікавим туристичним об’єктом, і не дарма, мандрівникам цікаво споглядати за тваринами, яких вирощують на фермах, за умовами, які для них створюються господарями, а діти в захваті від можливості погодувати живність, що часто важко зробити, до прикладу, в зоопарках. Подібні господарства окрім демонстрації своєї діяльності пропонують скуштувати власну продукцію, а власники особисто представляють відвідувачам результат своєї роботи. І такий підхід є виправданим, ферма отримує дохід від проведених на ній екскурсій, а господарі можуть за виручені кошти підтримувати власне господарство. Та й відвідувачі мають змогу переконатися у тому, що продукція дійсно може претендувати на звання “еко”.

Про власне захоплення з нами поділився господар ферми Олександр Гашпар:

“Ферма сім’ї Гашпар — це не масштабне виробництво продукції, а швидше хобі. Я захоплююсь виготовленням різних видів ковбас, а тут мені вдалось поділитись результатом своєї улюбленої справи з іншими та вдосконалити власні уміння. Перетворити ферму в гостинний куточок допоміг мені фонд “Еган Еде”, якому я висловлюю щиру подяку, за надані ним грантові кошти я збудував бесідку, в якій гості мають змогу скуштувати м’ясні делікатеси. Керівник туристичного центру Мукачева Максим Адаменко допоміг з організацію екскурсій та дегустацій і забезпечив поширення інформації про цю атракцію.

Акцент робиться на дитячі групи і родини з дітьми, адже всіх тваринок можна не тільки подивитися, але ще і погодувати, і навіть погладити! Відвідування ферми, спільна зайнятість з тваринками і сімейне спілкування з батьками робить з дітлахів сильних, самостійних, цілісних особистостей.

Так і виникла ідея створити туристичний проект “Фаторіа Ломбардіа”.

Якщо вам цікаво відвідати ферму сім’ї Гашпар зателефонуйте за номером 099-633-54-52 й домовтеся про час проведення екскурсії. Щодо дегустації, то на неї ви також можете потрапити за попереднім записом. Сімейна ферма пропонує спробувати різні види сиров’ялених ковбас, зокрема: закарпатська салямі (з м’яса свиней породи мангалиця), закарпатська салямі (із яловичини з кубиками солонини мангалиці), кулен, або як її інакше називають — товста салямі, з червонною паприкою (перцем), до речі походить цей вид із Сербії, прошуто, яка має італійське походження, тут цьому виду дали назву “шовдарь в’ялений” та кулатело, також з Італії, на Поліссі та Волині цей вид називають мацик, хоча це і не класичний його варіант, оскільки мацик — з рубленого м’яса, а на еко-фермі пропонуть цілий шмат.

Якщо ж вам прийшов до вподоби якийсь делікатес, то його ви можете замовити та придбати в м. Мукачево вул. Берегівська, 16, магазин “Смачна хатка”.

Джерело: Агроцентр

 

10 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів