Чому стічні води Рахова забруднюють Тису?

Чому стічні води Рахова забруднюють Тису?
Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Рахівським комунальним підприємством “Рахівтепло”.

 

В ході здійснення планового та позапланового заходів державного нагляду (контролю) Держекоінспекцією у Закарпатській області виявлено порушення вимог ст. ст. 44, 70 Водного Кодексу України. Під час перевірки були відібрані проби стічних та поверхневих вод р. Тиса в контрольних створах. За результатами інструментально-лабораторних досліджень зафіксовано перевищення нормативів гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин у водний об’єкт зі зворотними водами. З метою усунення порушень Держекоінспекцією було видано припис. Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.ст. 59, 1885 КУпАП. Відповідно до Методики проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на суму 2321 гривню та буде виставлено претензію для добровільного відшкодування.

Крім того, Держекоінспекція у Закарпатській області звернулась до Рахівської міської ради щодо необхідності вжиття заходів по запобіганню забруднення р. Тиса та забезпечення ефективної роботи каналізаційно-очисних споруд м. Рахів.

За матеріалами Карпатського об'єктива

 

29 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів