Про якість води у кранах закарпатців

Про якість води у кранах закарпатців
На Закарпатті за підсумками досліджень води практично в усіх районах виявлено порушення за хімічними та бактеріологічними показниками

 

Про це повідомляють у ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"

При цьому досліджуються  проби води, що надходить до споживача з джерел централізованого водопостачання (водопроводи  комунальні, відомчі та сільські), а також децентралізованого (шахтні та артезіанські колодязі, каптажі).

В 1-ому півріччі з загальної кількості досліджених проб вода з водопроводів за хімічними та бактеріологічними показниками не відповідала державним  правилам та нормам в середньому в 4,9 % та 6,7 % випадків відповідно, зі значним перевищенням вказаних показників на деяких адміністративних територіях (Ужгородський - за хімічними показниками, м. Ужгород та Ужгородський район -  за бактеріологічними показниками).

Результати досліджень води з джерел децентралізованого водопостачання свідчать про наявність порушень санітарних правил стосовно якості та безпеки води. За хімічними та бактеріологічними показниками порушення  були виявлені практично у всіх районах, при цьому з перевищенням середніх показників в Берегівському, Іршавському, Свалявському районах (хімічні показники), в  Свалявському, Воловецькому, Ужгородському та Мукачівському районах (бактеріологічні показники). Така ситуація пояснюється використанням незахищених грунтових вод з шахтних колодязів, якість та безпека води в яких напряму залежить від стану навколишнього природного  середовища. До того ж якість води значно погіршується під час дощів, танення снігу.

З метою попередження негативного  впливу питної води на стан здоров'я фахівці рекомендують  для питних потреб використовувати тільки кип'ячену воду або очищену бутильовану та мінеральну. 

За повідомленням Закарпаття онлайн

 

01 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів