Що безпечніше — сигарета чи вейп?

Що безпечніше — сигарета чи вейп?
Можна багато сперечатися з приводу того, що безпечніше — дим або пара електронної сигарети, але тільки авторитетна думка вчених може враховуватися як реальний аргумент.

 

Але ж множинні дослідження, зроблені в цій сфері, вже давно довели переваги вейпінга.

Вченим вельми цікаві проблеми впливу звичок на організм людини, а вже тим більше такого популярного процесу як куріння. Зрозуміло, що електронні випарники теж не на 100% безпечні для організму, але якщо порівнювати шкоду від вживання сигаретного диму і пари електронної сигарети, то стає очевидно, що випарники електронних сигарет багато в чому досягли успіху. Рідина, нагріта на малих температурах, не накопичує токсини і канцерогени, а значить - безпечна до вживання.

Ще один цікавий факт - англійські вчені провели дослідження і встановили, що з двох контрольних груп, люди, які вживали вейп протягом підлозі року, набагато менше схильні до утворення ракових клітин в крові. Цифра дійсно вражає - 97,5% курців електронних сигарет мали в крові мінімальне, безпечне для життєдіяльності кількість NNAL, акрилонітрилу та акролеїну, які засмічують легкі і призводять до тяжких проблем зі здоров'ям. Будь-яка заправка для електронних сигарет набагато менше зашкодить вашому здоров'ю, ніж найслабша сигарета.

Звичайно, дослідження можна вважати неточними, адже для прорахунку всіх ризиків і можливих факторів впливу знадобилося б більше 20 років, але півроку досліджень зі 180 випробовуваними на чолі з провідним лікарем-епідеміологом Ліоном Шахаб допомагає зробити висновки для себе хоча б в загальних рисах.

Популярність вейпінга

У наш час електронна сигарета досягла піку своєї популярності. Нею користуються і молоді люди, і навіть літні громадяни нашої країни. Ринок цієї продукції розвивається величезними темпами, кілька років тому складно було уявити людину, яка прямо на ходу випускає в повітря хмару ароматної пари, які не досаждая при цьому оточуючим і піклуючись про своє здоров'я.

Кожна людина, яка перейшла зі звичайної сигарети на електронну, це вже маленька перемога, а в світі таких вже 7% від загальної маси курців. Вейпінг це цікаво, безпечно, при цьому він не змінює звичний уклад життя людини, а велика поширеність вейпшопів на території України популяризує цей напрям і пропагує більш здоровий спосіб життя. Все більша кількість досліджень тільки позитивно відгукується на користь вейпа в порівнянні зі звичайною сигаретою, і ці дослідження беруть до уваги навіть на державному рівні - "парити" в громадських місцях не заборонено.

 

16 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів