Закарпаття: нардеп Ратушняк звинуватив міністра МНС Балогу у причетності до масових вбивств

У пятницю на черговому засіданні Верховної Ради народний депутат від фракції Народної Партії Володимира Литвина Сергій Ратушняк з парламентської трибуни зачитав звернення, яке також стосувалося нашого екс-губернатора, а нині міністра-надзвичайника Балоги.

 

"Шановні депутати, я хочу звернутися до нашого Президента, до мільйонів громадян, які, як і я, були обмануті тезами з Майдану, і до світової спільноти, що вклала немалий ресурс для того, щоб тут помінялася влада саме на користь Віктора Андрійовича Ющенка. Я хочу звернутися до всіх вас з того приводу, що з 1999 по 2001 рік Закарпаття потерпало від паводків і було пограбоване на десятки мільйонів доларів одні?ю особою, яка тоді очолювала обласну адміністрацію. Людина з прізвищем Балога. Тоді це був соціал-демократ об`?днаний і через свою фірму "Барва", на якій він ? і директором і засновником, все Закарпаття за півтора року отримало зарплату, субсидії, субвенції не грошима, а продуктами по ціні, що перевищувала 300 відсотків від її ринкової вартості. Продукції з простроченими термінами вживання. А протипаводкові гроші, завдяки цьому чиновнику, здебільшого були перетворені в АЗС, в готелі, супермаркети, в тому числі і в нерухомість в Угорщині і Франції. Зараз цей досвід знадобився пану Балозі, щоб стати знову губернатором, але вже помаранчевим, а потім піти на міністра МНС, щоб від 10-мільйонних обласних засік перейти на мільярдні засіки МНС і так само їх перетворювати на офіси, супермаркети і власні статки.

Також хочу звернути вашу увагу про нашумілі хімічні відходи "Премікс". Ці радіохімічні відходи були завезені на територію Берегівського району Закарпаття. Дозвіл на ввезення за хабар, як нам відомо, 5 мільйонів доларів, було дано саме Віктором Балогою, тодішнім губернатором, сьогоднішнім міністром МНС. Ввіз відбувався через фірми Гайдоша, який тоді також, як і Балога, був соціал-демократом об??днаним.

Також хочу звернути увагу, Вікторе Андрійовичу, що Закарпаття цікавить, як закінчили ті, хто співпрацювали з паном Балогою: пан Кіраль ? розстріляний з автомата; Михайло Токар, який за свої гроші, до речі, створив фірму "Барва", ? розстріляний з автомата; Василь ?льтьо ? екс-голова міста Мукачева, а пізніше начальник управління МНС, через якого відмивалися протипаводкові кошти, був вбитий, хоча офіційно чомусь засвідчено, що він ніби повісився. ? це при тому, що на його тілі було виявлено 8 переломів і голова була завширшки з плечі. Далі. Тигран Акопян ? який співпрацював по горілці, ? розстріляний. Сім?я Садварі, яка співпрацювала по контрабанді цигарок, і чоловік і жінка розстріляні. Жодних вбивств не розкрито.

Невже цей досвід протипаводковий, "преміксовий" та співпраці по контрабанді сигарет і горілки зараз знадобився Балозі для того, щоб очолити МНС. ? саме зараз його ж брати і куми претендують на звільнену ним посаду губернатора Закарпаття. Схаменіться, пане Віктору Андрі?вичу, із Закарпаттям, бо доведеться гірко розплачуватися. Дякую за увагу".

Трибуна

 

09 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. leonid 2005-10-09 / 21:28:00

    molodec Serega !!!